Anda selalu tak bayangkan duduk melepak kat bangunan tinggi sambil menikmati view KL dari ruang langit. Pergh, dia punya feel tu lain machiam gais!

Master Development of SkySierra

Selalunya asyik dok tengok dalam movie Hollywood jer. Kononnya berangan kalau-kalau boleh ‘layan’ lepak dengan keluarga dan orang tersayang kat atas tu. Barulah feefeeling romantik! Agituw…

Rupanya gais, anda boleh menyaksikan pemandangan pencakar langit Kuala Lumpur yang menakjubkan ni dari The Valley Residences yang merangkumi ‘Stand Out In The Crowd’ dan ‘Up In The Clouds’.

Galaxy Deck

Fuh! Memang sekali pandang jer dah jatuh cinta!

Memang Tip Top!

Bukan biasher-biasher tau kat sini. Banyak kemudahan yang ada di sini. Kami yang usha ni pun rasa “Ya Ampun, awat elok sangat ni?”

Dia punya cantik tu gais, memang tak boleh bawa bincang! Kawasan yang luas, urban, teratur dan banyak kemudahan ni pasti membuatkan anda tak pandang residen yang lain dah.

Forest Veranda

Kalau anda plan nak beli rumah tu, sesuai sangat kawasan perumahan kondominium The Valley Residences ni. Hah! Buat pengantin baharu yang tengah riki-riki cari rumah, apa lagi ditunggu-tunggu tu.

Dari ground floor sampai la ke rooftop, memang semuanya padu! Anda bayangkanlah, ada pool dan garden lounge kat ground floor tu. Uish, memang tip top!

Olympic-Length Swimming Pool

Dan ada juga beberapa level yang sememangnya dikhaskan untuk diletakkan beberapa kemudahan yang pasti membuatkan anda jaw dropped!

Antaranya untuk level 1 pun siap ada Canopy Walk lagi! Amboi melampau betul…

Canopy Walk

Gim pun ada gais..Tak payah nak pergi ke luar dah. Dalam residen pun dah boleh workout! Apa yang paling win adalah ini Power MMA Gym pertama di Malaysia yang terdapat di kondominium tau. Gila padu!

Power MMA Gym

Yang paling best bila di rooftop, ada sky jakuzi! Sambil-sambil anda tengok view indah KL tu gais, sambil-sambil tu boleh juga buat BBQ sebabnya ada Skyline BBQ Deck. Halah memang boleh chillax betul lah…

Sky Jacuzzi

Syurga Kanak-kanak

Buat anda yang anda anak-anak kecil tu, boleh jer mereka luangkan masa di The Toddler’s Corner, The Playroom, Sierra PlayPark; playpark terbesar dalam kondominium (0.23 ekar) dan The Kiddie’s Corner; stadium mini untuk aktiviti sukan.

Sierra Playpark

Selamat dan anda pun boleh tengok-tengokkan mereka tanpa perlu risau lagi.

Diselimuti Bukit-Bukau

Top View of Tranquil Glade

Mana nak dapat gais bangunan moden tapi dilitupi dan diselimuti dengan bukit-bukau yang indah dan pemandangan hijau yang subur ni.

Pada anda yang nature lover, yang memang tak suka hiruk pikuk kota, inilah ‘jodoh’ anda!

Lokasinya ini di sebelah Ampang dan beberapa kawasan puncak bukit elit, Setiawangsa. Apa orang cakap, kawasan “Hollywood Hills of Kuala Lumpur”. Ha gituh. Sebab apa tau, sebabnya pemandangannya tersangatlah indah. Bukan itu jer, jarak pun hanya 5km sahaja dari Kuala Lumpur.

Amacam gais? Hati dah terpaut ke tu?

Bukan itu jer gais, dengan adanya ruang hijau yang tenang seperti Garden Lounge, Orchard Forest dan Savory Garden ini memang sesuai sangat untuk anda, keluarga, jiran-jiran anda dan juga rakan-rakan untuk merasai sendiri alam semulajadi yang menyegarkan.

Garden Lounge

Wow! Dah dapat bayangkan dah macam mana keadaaan kalau tinggal di kawasan perumahan yang moden tapi masih ada elemen kehijauan ni. Barulah nais!

Miliki Rumah Dengan Bayaran Bulan Rendah!

Ada lagi! Anda juga boleh miliki rumah ini dengan Maybank Houzkey bermula RM1,350 jer sebulan dengan keluasan dari 800 hingga 1,318 kaki persegi. Ada 3 hingga 4 bilik dalam satu unit. Pergh, betul padu!

Bukan itu sahaja, ianya juga 100% margin pembiayaan, tak perlu pendahuluan, tak perlu bayar apa-apa semasa pembinaan dan aliran tunai yang lebih baik. Jom lock harga ini sekarang!

Living Room

Khas untuk anda, Memorandum of Transfer (MOT) dan duti setem adalah PERCUMA! Sebenarnya The Valley Residences adalah projek perumahan yang layak untuk menikmati perlepasan duti setem untuk Memorandum of Transfer (MOT) serta Perjanjian Pinjaman Perumahan Bank (Loan Agreement) di bawah kempen HOC 2020-2021 kerajaan Malaysia. Wow! Amazing betul.

Kalau yang belum tahu, MOT ni adalah salah satu dokumen pertama dan terakhir yang setiap pembeli rumah akan menandatangani hak milik mereka, sementara duti setem adalah cukai yang dikenakan ke atas dokumen dalam penjualan atau pemindahan harta tanah.

Jadi apa tunggu lagi, anda boleh jer terus contact di talian (03) 9212 0457 ataupun boleh terus ke LINK INI.

Master Bedroom

Mahu Jadi Pemaju Bandar Terbaik

SkyWorld Quality Centre

Tak rugi pun untuk anda milik rumah dari pemaju SkyWorld ni. Sebabnya visi mereka adalah untuk menjadi pemaju bandar terbaik di Malaysia.

Bukan itu sahaja, SkyWorld juga mahu memberikan anda pengalaman Sky Living dengan persekitaran yang lestari seiring dengan konsep yang mereka kembangkan dan perhalusi bagi memberikan pengalaman luar biasa untuk anda.

SkyWorld turut mendapat penghargaan seperti The Edge Property Exellence Award, Star Property Award, Asia Pacific Property Award (APPA).

Dalam tempoh 5 tahun, mereka juga berjaya menjalankan 5 projek yang luar biasa dengan kualiti yang terbaik!

1. Mencapai skor QLASSIC tertinggi dalam negara untuk SkyLuxeOn The Park di Bukit Jalil dengan skor sebanyak 85% dalam kategori High Rise Residential.

2. Mencapai skor QLASSIC tertinggi dalam negara untuk SkyAwani2 yang terletak di Jalan Ipoh, dengan skor 79% dalam kategori Residensi Wilayah.

*QLASSIC – Quality Assessment System in Construction. Anda tak perlu risau tentang isu kualiti kerana SkyWorld dah mencapai tahap tertinggi skor QLASSIC di Malaysia.

Jadi amacam? On tak on? Jangan lupa untuk klik LINK INI kalau anda betul-betul jatuh cinta dan nak merasai sendiri bagaimana berada di residen yang cantik di tengah-tengah Kuala Lumpur ni!