fbpx

Beri Sokongan Pada Najib, Mat Over Sanggup Datang Mahkamah Lepas Subuh

Nyatakan sokongan setia pada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, pelawak Sulaiman Yassin atau lebih dikenali sebagai Mat Over turut hadir ke di luar Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, hari ini.

Mat Over berkata dia datang ke mahkamah selepas solat subuh kerana bimbang tidak dapat masuk jika berlaku kesesakan. Pelawak itu memberitahu dia sanggup hadir ke mahkamah kerana mengenang jasa Najib pada rakyat.

Mengakui merupakan penyokong Najib Razak sejak dahulu lagi, Mat Over menyifatkan beliau seorang yang suka membantu rakyat dan tidak suka apabila Perdana Menteri Malaysia ke-6 itu didapati bersalah.

“Saya datang ke sini selepas solat Subuh tadi bagi menyatakan sokongan kepada Datuk Seri Najib Razak kerana mengenang jasanya kepada rakyat. Saya dari dulu memang penyokong Najib kerana beliau seorang ikhlas menolong rakyat.

“Sebab itu saya datang juga hari ini bagi menyatakan sokongan kepadanya, cuma apabila mengetahui Najib dijatuhkan hukuman bersalah, saya agak tidak suka,” katanya kepada Harian Metro.

Hari ini, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mensabitkan Najib bersalah atas kesalahan menyeleweng RM42 juta dana SRC International Sdn Bhd.

Najib didapati bersalah atas tiga pertuduhan pecah amanah jenayah (CBT), tiga pertuduhan pengubahan wang haram dan satu pertuduhan menyalahgunakan kuasa membabitkan dana SRC, bekas anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang kini diletak di bawah Kementerian Kewangan.