Sebelum ini bertudung litup, penampilan terbaru bekas isteri pendakwah bebas Da’i Farhan iaitu Dr Erin mengejutkan ramai apabila tidak lagi bertudung.

Erin berkata dia tidak membuka tudung sepenuhnya. Ujarnya, dia tidak pernah melupakan tanggungjawabnya sebagai umat Islam seperti menunaikan solat.


BACA: “Kalau Mati Hari Ini Saya Yang Tanggung”

Menurut Erin lagi, tindakannya tidak lagi berhijab bukan ke rana berkahwin dengan lelaki yang muda daripadanya sebaliknya dia sememangnya freehair.

“Ramai tanya kenapa freehair. For your info suami-suami saya memang kebanyakan muda, nak buat macam mana Allah hantar,


“Sejak azali memang freehair dari zaman saya keluar paper, jadi pensyarah, zaman saya dalam politik, duania bisnes, orang kenal saya tahu macam mana strugglenya dalam istiqomah dalam pakai tudung.

“Saya dapat suami sebelum ini yang tak berapa suka saya bertudung tapi depa bagi je saya bertudung. Tapi itulah bila bertudung laki tak berapa support ni, tak ada yang control ke laut baliklah saya,” katanya.

Jelasnya lagi, tidak sepatutnya bersuami muda dikaitkan dengan penampilan terbarunya yang tidak lagi berhijab.

“Jangan kata suami muda so saya kena jadi muda dan sebab dia muda nak jadi muda dan buka tudung. Tidak langsung sebab dia kenal saya, saya dah freehair dan dia tak tahu pun saya siapa,” katanya.

Terdahulu, Erin ada menjawab pertanyaan netizen mengenai tindakannya itu dimana usahawan itu berkata apa yang dilakukannya itu adalah urusannya dengan Tuhan.