Sebelum ini bertudung litup, penampilan terbaru bekas isteri pendakwah bebas Da’i Farhan iaitu Dr Erin mengejutkan ramai apabila tidak lagi bertudung.

Memuat naik gambarnya tidak bertudung dengan rambutnya yang panjang dan berwarna perang, menerusi kapsyen Erin berkata dia mahu menjalani kehidupannya yang lama.


BACA: Bekas Isteri Da’i Farhan Dah Buka Tudung?

“Awak telah merampas dunia saya dan kini saya mahukannya kembali. Lautan mungkin mencabar, namun saya adalah kapten. Biar apa pun kesukaran, saya akan menang,” tulisnya.

Dalam pada itu, Erin berkata kehidupan seseorang individu itu tidak boleh dibandingngan dengan orang lain kerana ujian setiap orang berbeza dan tiada siapa dilahirkan sempurna.

“Hidup ini indah kalau kita pilih untuk indahkannya. Jangan bandingkan kehidupan kita dengan mana-mana manusia kerana kita hidup untuk diuji. Jika anda rasa kehidupan anda bahagia dan sempurna, maka anda gila,” katanya.


Menjawab pertanyaan netizen mengenai tindakannya itu, Erin berkata apa yang dilakukannya itu adalah urusannya dengan Tuhan.

Erin yang kini mempunyai kekasih berkata, lelaki itu meletakkan had untuk mendedahkan rambutnya.

“Kalau saya mati hari ini saya yang tanggung. Kita ni takut mati bukan takut dosa tak pakai tudung, banyak lagi dosa yang orang tak nampak kita kena risaukan. Biar saya jalani hidup sendiri sebaik yang saya mampu.

“Tak boleh warnakan rambut sebab ‘cik abang’ tak bagi. Ini pun dia dah bagi limit free hair,” katanya.

Terdahulu, Erin berkata dia tidak membuka tudung sepenuhnya. Ujarnya, dia tidak pernah melupakan tanggungjawabnya sebagai umat Islam seperti menunaikan solat.