Bayangkan rumah kediaman dikelilingi suasana alam menghijau, ditemani ciapan burung setiap pagi, view yang memukau setiap kali menyelak langsir, apa lagi yang anda mahukan?

Kalau anda masih mencari-cari rumah impian yang mempunyai segalanya, Gamuda Gardens ada sesuatu yang cukup istimewa iaitu Illaria Hillside Homes, kediaman lereng bukit bagi pencinta kedamaian.


Walaupun dekat dengan kehijauan alam semulajadi, namun segala kemudahan kekal terhubung dengan adanya lebuhraya utama, Lebuhraya Utara-Selatan, LATAR Expressway serta Lebuhraya Guthrie.

Tertanya-tanya apa keunikan dan keistimewaan Illaria Hillside Homes ini?

Ini Sebab Anda Telah Menemui Kediaman Idaman Di Sini.

1. BBQ Di Community Kitchen


Terdapat juga Community Kitchen untuk sesi berBBQ di hujung minggu bersama rakan dan keluarga.

2. Co-working Space

Tidak ketinggalan adalah ruang kerja co-working bagi mereka yang ingin bekerja di dalam keselesaan kawasan kediaman sendiri. Lebih-lebih lagi ketika seluruh dunia berdepan dengan pandemik ketika ini, semestinya memerlukan ruang kerja yang selamat dan selesa.

3. Bertemakan Co-Living & Mempunyai Community Farming

Walaupun mementingkan privasi, namun kehidupan bermasyarakat juga turut diberi perhatian di sini. Fasiliti yang dikongsi bersama antaranya Community Garden yang memberi peluang kepada penghuni untuk bercucuk tanam sendiri bersama keluarga atau jiran tetangga.

4. Sakura Lane

Tiba masa bunga merah jambu mekar berbunga, penghuni tiba-tika seolah ‘dibawa’ ke jalanan di Jepun. Tak ubah seperti bunga-bungaan sakura di Negara Matahari Terbit. Nak selfie, atau OOTD, memang cukup Instagrammable!

5. Stargazing

Bagi mereka yang minat dalam astronomi, ada juga platform khas untuk sesi stargazing bersama keluarga dan yang tersayang. Bersantai malam berlangitkan bintang-bintang di angkasa, cukup memukau pandangan mata!

6. Kebun Buah-Buahan

Illaria Hillside Homes ini juga mempunyai kebun buah yang akan mengeluarkan hasil mengikut musim. Tak perlu balik kampung dah lepas ni untuk merasai pengalaman memetik buah dari pokok, fresh dari kebun! Ada mangga, rambutan, manggis, jambu air dan banyak lagi!

7. Kediaman Lereng Bukit Dekat Dengan Alam Semulajadi

Dibangunkan berhampiran bukit yang terpelihara, penghuni akan dihidangkan pemandangan memukau setiap hari dengan udara segar, terus dari sumber oksigen iaitu tumbuh-tumbuhan yang penuh di kawasan sekeliling.

8. Fasiliti Outdoor Serba Lengkap

Seharian bekerja di rumah sudah semestinya masing-masing mula bosan, namun tak tahu ke mana arah tujuan? Jangan risau kerana projek ini juga menyediakan playground outdoor untuk anak-anak serta deck yoga untuk bersenam seperti High intensity interval training (HIIT) untuk fitness junkie.

Hidup Dalam Persekitaran Positif

Dato’ Joey Yap berkongsi pandangan mengenai kediaman Illaria Hillside Homes ini dikatakan dikelilingi tenaga yang positif. Ini 3 ciri utama yang menyumbang kepada feng shui yang bagus untuk Illaria Hill menurut Dato’ Joey Yap:

1. Dikelilingi ‘Naga Hijau’

‘Naga Hijau’ di kawasan yang baru dibangunkan melambang tuah. Ia juga membawa aspek positif untuk status seseorang yang akan membawa kemakmuran dalam hidup.

2. Layout Rumah Lereng Bukit Seakan ‘Jade Pillow’

Jade Pillow melambangkan kepintaran, kuasa dan kekayaan. Sesuai untuk usahawan yang baru mula bertapak dalam bidang baru.

3. Dua Bukit Di Illaria Simbolik ‘Heavenly Wealth Stars’

Salah satu bukit lebih tinggi berbanding satu lagi, membawa maksud kekayaan dan kemakmuran penduduknya di masa depan.

Tawaran Terhad Illaria di Shopee

Untuk waktu terhad, ada tawaran istimewa bagi mereka yang membeli baucar di Shopee. Dengan hanya RM188, anda akan mendapat baucar Shopee bernilai RM8,888, bukan itu sahaja tapi juga RM1,000 Touch ‘n Go eWallet Reload PIN! Baucar ini boleh dinikmati jika anda membeli kediaman dengan Gamuda Gardens.

Bayar RM188 sahaja tapi dapat dengan nilai RM9,888! Penjimatan yang tidak patut dilepaskan, apatah lagi tawaran ini hanya untuk WAKTU TERHAD SAHAJA. Cepat, jangan ketinggalan mendapatkan nilai berbaloi ini sebelum terlambat.

Untuk info lanjut mengenai rumah idaman anda ini, lawati Gamuda Gardens Experience Gallery yang boleh didapati di Waze dan Google Map. Jom selangkah menuju ke kediaman impian anda hari ini!

Sila layari laman web Gamuda Gardens Illaria untuk mendapatkan ganjaran sila KLIK DI SINI.