fbpx

Bakal Bersalin, Izreen Azminda Bimbang Isu Tertukar Bayi

Hangat diperkatakan tentang kes tertukar bayi bulan lalu, ditambah pula dengan tertukar bayi kembar yang terpisah sejak 20 tahun lalu membuatkan pelakon Izreen Azminda bimbang.

Kini hamil enam bulan, Izreen berkata selain pihak hospital perlu membuat pemeriksaan terliti, ibu bapa juga perlu mengambil langkah berjaga-jaga sebelum pulang ke rumah membawa bayi mereka.

BACA: Hamil Empat Bulan, Izreen Azminda Teringin Anak Perempuan

“Kecuaian boleh berlaku tak kira di hospital kerajaan atau sewata sebab dalam sehari bukan dia sambut anak kita seorang sahaja, jadi ini juga tanggungjawab ibu bapa untuk check betul-betull dan diharapkan kejadian macam ini beri pengajaran untuk semua,” katanya.

Bakal melahirkan cahaya mata ketiga pada Septembar ini, Izreen berkata buat masa ini dia masih belum mengetahui jantina anak kadungannya itu namun berharap mendapat anak perempuan.

“Dia masih tak tunjuk lagi sampai sekarang bila buat imbasan sebenarnya memang saya berharap dapat baby girl kali ini, tipulah kalau kita tak berharap.

“Tapi bila fikir balik, ada orang masih belum dikurniakan rezeki anak lagi, Tuhan dah bagi rezeki saya sepatutnya bersyukur, jadi saya tak kisahlah lelaki ke perempuan yang penting dia sihat dan tak tertukar dengan baby siapa-siapa,” katanya.

Untuk rekod, ini adakah kandungan kedua hasil perkahwinan Izreen dengan pemuzik bebas, Ude yang dikahwini pada 8 Ogos 2017.

Terdahulu, Izreen turut memiliki seorang anak lelaki sulung, Muhammad Adrian Umar, 8, menerusi perkahwinan pertamanya dengan seorang jurukamera, Muhammad Riza Baharudin.