fbpx

Badan, Muka Bengkak Punca Sajat Tak Hadir Mahkamah

Umum sedia maklum, Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam mengeluarkan waran tangkap terhadap usahawan kosmetik, Sajat selepas gagal hadir hadir ke prosiding sebutan semula kes berpakaian seperti wanita pada Selalu lalu

Bagaimanapun memetik laporan Utusan Malaysia, Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zamanmendakwa dia mempunyai sebab kukuh tidak dapat hadir ke mahkamah disebabkan faktor kesihatan.

BACA: “Buat Apa Nak Sembunyi, Bukan Kita Bunuh Orang”

Menurut Sajat, dia mengalami bengkak pada muka dan badan akibat alahan makanan dan mendakwa mempunyai surat pengesahan bertulis daripada doktor.

“Saya tidak sihat. Muka dan badan saya tiba-tiba jadi bengkak akibat alahan makanan. Surat pengesahan doktor pun ada kalau tidak percaya,” katanya kepada Utusan.

Dalam pada itu, Sajat berkata dia merasakan seperti dibuli kerana mendakwa tidak diberikan hak sebagai rakyat negara ini.

“Kalaulah saya mahu mengelak atau lari, lebih baik pindah ke luar negara. Buat apa saya beri kerjasama selama ini? Terus terang, saya tak takut. Tetapi lebih sedih dan kecil hati diperlakukan sebegini,” katanya.

Semalam, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengerahkan kira-kira 122 anggota dan pegawai penguatkuasanya untuk mencari dan menangkap Sajat.

Tindakan itu dilakukan selepas pihaknya mendapat waran tangkap daripada Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam petang Rabu lalu.