fbpx

Aznil Nawawi: Seks Bukanlah Keutamaan Saya

Mengakui seringkali ditanya mengenai hal perkahwinan, Datuk Aznil Nawawi beranggapan bahawa perkara tersebut sebagai suatu yang sangat klise. Malah seringkali soalan tersebut disambut dengan ketawa.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

BACA: Aznil Hj Nawawi Terima Anugerah Panglima Mahkota Wilayah (PMW)

Mengakui sesekali persoalan kahwin itu bermain di kepala, Aznil menjelaskan komitmen kerja yang sentiasa memerlukan dia sentiasa ke sana ke sini, membuatkan beliau melupakan perihal berkenaan. Tambahnya lagi, faktor usia juga menyebabkan dia tidak meletakkan seks sebagai perkara utama.

“Kalau balik rumah dan penat sangat serta mengantuk, tidurlah jawapannya. Pada usia saya kini, seks bukan keutamaan. Malah kalau ada yang berkahwin semata-mata kerana seks, saya rasa pelik juga. Ini kerana perkahwinan lebih daripada itu”

“Seks hanya sebahagian sahaja. Kasih sayang lebih penting. Macam sekarang kasih sayang saya terus mengalir kepada anak, ibu, keluarga dan kawan. Paling melegakan saya apabila tidak terikat dengan sesiapa ialah tak dihimpit soalan awak kat mana atau balik pukul berapa,” jelasnya.

Pengacara serba boleh ini dalam masa memberitahu bahawa soal perkahwinan bukanlah sesuatu yang boleh dianggap ringan malah pengalamannya perkahwinan lalu banyak mengajar dirinya untuk lebih berjaga-jaga dalam membuat sebarang keputusan.

“Bukan sewenang-wenangnya jumpa orang dan ajak jomlah kahwin. Pengalaman kahwin dulu banyak mengajar saya untuk jadi lebih berhati-hati. Kerana terlalu sibuk bekerja dan menghabiskan masa di luar, ada hati yang terabai”

“Jadi saya akan kasihankan mana-mana wanita di luar sana yang akan keseorangan di rumah atau ditemani anak sahaja. Komitmen kerja saya memang memerlukan bergerak dan terbang ke sana ke mari. Kerjaya saya memang menyukarkan untuk ada komitmen berumah tangga,” katanya kepada Berita Harian. (rtky/s)