fbpx

Ayda Jebat Tak Sabar Nak Kahwin, Nekad Jadi Isteri Nabil Mahir

Bakal mendirikan rumah tangga pada tanggal 1 Januari iaitu esok, pelakon dan penyanyi Ayda Jebat akui tidak sabar menempuh fasa baharu dalam kehidupannya namun berdebar menantikan detik bahagia itu.

Ayda berkata dia juga sudah bersedia untuk menggalas tanggungjawab sebagai isteri pada usia 29 tahun dan tidak pernah rasa ragu-ragu dengan keputusannya itu. Ayda berkata dia juga mengharapkan mahligai perkahwinan yang dibina bersama Nabil Mahir akan dipermudahkan.

BACA: Ayda Jebat, Nabil Mahir Mahu 13 Orang Anak

“Alhamdulillah segala persiapan menuju majlis pernikahan sudah diatur dengan baik. Cuma semakin dekat nak berkahwin semakin banyak pula kerja yang datang dan perlu disiapkan.

“Saya sudah bersedia bergelar isteri dan tidak pernah terbit rasa ragu-ragu dengan keputusan ini. Mahu atau tidak saya kena juga bersedia.

“Saya pun tak pasti apakah yang bakal dilalui selepas bergelar isteri. Suma mengharapkan perkahwinan yang dibina berjalan dengan baik dan dipermudahkan, ” katanya.

Berkongsikan mengenai majlis perkahwinan yang akan diadakan secara sederhana, Ayda berkata dia tidak terkilan malah baginya adalah lebih baik jika melakukan secara sederhana.

“Dalam keadaan sekarang ini saya tak bercadang untuk adakan majlis secara besar-besaran pun. Lebih baik bersederhana saja dan saya tak terkilan pun.

“Apa yang penting adalah perkara wajib iaitu majlis akad nikah dapat disempurnakan dengan baik. Kami hanya buat pernikahan di masjid yang hanya akan dihadiri kurang 50 tetamu, ” katanya.