Selalunya orang kata fasa bertunang penuh dengan ujian dan dugaan sehinggakan ada pasangan yang kecundang yang akhirnya memutuskan pertunangan. Namun situasi berbeza dilalui Ayda Jebat dan tunangnya, Nabil Mahir.

Ayda mengakui sehingga kini mereka tidak pernah didatangi ujian yang boleh mengganggu gugat kasih sayang mereka, bahkan mereka seperti mahu mempercepatkan majlis perkahwinan.

BACA: Hantar Gambar Lucah Kepada Ayda Jebat, Nabil Mahir Beri Amaran

“Saya dah selalu dengar pelbagai kenyataan dikeluarkan mengenai perkara ini. Betul atau sekadar nak mengusik tak pastilah.

“Sehingga kini, alhamdulillah saya dan Nabil gembira dengan apa yang dilalui. Hubungan kami lancar dan setiap hari kami seperti nak segerakan perkahwinan. Tak dinafikan ada beberapa dugaan, tapi bukan berkaitan hubungan kami,” katanya kepada Harian Metro.

Ayda berkata dugaan yang datang adalah dari segi tawaran kerja. Ujarnya, adakalanya dia memikirkan adakah perlu mengambil tawaran tersebut ataupun memikirkan soal majlis perkahwinan terlebih dahulu.

“Sekiranya saya ambil, persediaan kahwin akan terganggu pula. Macam-macam yang datang dalam kepala. Contohnya, kalau ambil kerja itu, saya akan dapat duit banyak, tapi bagaimana pula dengan persediaan hari bahagia ini.

“Ia berbeza iaitu apa yang kamu perlukan dan apa yang kamu nak. Sekarang apa yang diutamakan ialah majlis kahwin kami. Itu dugaan dan Tuhan kata yang mana saya nak? Saya nak suami atau duit,” katanya.

Dalam pada itu, Ayda berkata dia kini giat melakukan persiapan menuju hari bahagia yang masih dirahsiakan tarikhnya. Ujarnya, dia menguruskan majlis berkenaan dengan bantuan perunding perkahwinan.