fbpx

Awal Ashaari, Scha Alyahya Menang Saman RM345,305

Pasangan selebriti, Awal Ashaari dan Scha Alyahya menang kes tuntutan saman sebanyak RM345,305 terhadap syarikat D’Haja (M) Sdn Bhd yang menjadi pengedar kedua minyak wangi eksklusif mereka iaitu Blue dan Maroon di Mahkamah Sesyen, Jalan Duta, Kuala Lumpur, hari ini.

Selepas berbulan-bulan naik turun mahkamah, Awal berkata kemenangan itu cukup bermakna buat dia dan juga isteri. Ujarnya lagi, dia juga berharap kes ini dapat menjadi pengajaran kepada peniaga diluar sana agar berniaga dengan jujur.

BACA: Netizen Mahu Awal Ashaari Terus Gantikan Janna Nick

“Kami buat perkara ini bukan nak untung, tetapi menuntut hak yang sudah kami laburkan. Kami lega kerana kemenangan berpihak kepada kami dan nasib terbela. Sebelum ini saya pernah buat banyak perniagaan.

“Banyak kali juga ditipu apabila ada pihak ambil kesempatan. Jadi, pada usia sekarang saya tidak mahu lagi dipijak. Cukup semua ini dan sampai waktu saya perlu bertindak.

“Kepada pengeluar produk dan ahli perniagaan, carilah rezeki dan berniaga dengan berhemah, jujur dan jangan ambil kesempatan atas kelemahan orang lain,” katanya kepada Harian Metro.

Dalam pada itu, Scha berkata, dia sudah trauma dan serik untuk bekerjasama dengan syarikat tempatan. Scha juga turut berpesan kepada rakan artis untuk berani tampil ke hadapan jika terjadi perkara sama kepada mereka.

Terdahulu, Scha dan Awal memfailkan saman terhadap D’Haja (M) Sdn Bhd bagi menuntut ganti rugi lebih RM300,000 atas dakwaan melanggar kontrak perjanjian berhubung penjualan produk minyak wangi yang dikeluarkan pasangan selebriti itu pada 30 April lalu.