Bakal menimang cahaya mata kedua, pelakon dan pengacara Awal Ashaari berkongsikan keadaan isterinya, Scha Alyahya yang masih mengalami alahan teruk meskipun sudah melepasti tiga bulan awal kehamilan.

Menurut Awal lagi, dia juga risau dengan kelakuan isterinya yang tidak seperti kebiasaan ketika sedang hamil. Awal berkata lagi, dia berharap ianya tidak berpanjangan kerana ada yang alami alahan sehingga sembilan bulan.


BACA:Hamil Anak Kedua, Scha Alyahya Tak Suka Bunyi Bising

“Kehamilan dia kalini agak teruk berbanding sebelum in. Kalau masa mengandungkan Lara, lepas tiga bulan dah okay. Tapi sekarang dia masih muntah, perut berangin dan lenguh-lenguh badan.

“Scha kalau hamil memang berubah jadi orang lain. Dia akan jadi lebih pendiam. Handphone langsung tak sentuh dan apabila tengok tv pun dia akan tutup suara. Sebab dia rasa macam rimas dan sensitif dengan bunyi,” katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu,Awal mendedahkan anak sulungnya, Lara Alana kini dalam proses untuk belajar menerima kehadiran adik baru kerana bimbang untuk berkongsi. Malah, Lara tidak benarkan untuk beri nama adik bermula dengan huruf L.


“Lara sekarang dalam proses nak belajar untuk terima adik sebab dia tengah rasa takut nak berkongsi. Lara juga pernah tanya dekat saya, baby keluar nanti akan beli mainan dan ada bilik sendiri tak.

“Nama adik pun dia tak bagi mula dengan huruf L, dia banyak tanya supaya semua benda tak perlu kongsi. Tapi sekarang saya dan Scha lebih manjakan dan sayang dia,” katanya.