fbpx

“Anita Baharom Kahwin Tak Cukup Setahun Tak Ada Isu Pun” – Shuib

Umum mengetahui, pelawak Shuib Sepahtu mengesahkan dia kini sedang berkawan dan mengenali hati budi seorang usahawan bernama Watie Hanafiah.

Memetik Astro Gempak, Shuib berkata dia hairan dengan segelintir netizen yang kurang senang jika dia berkahwin dengan Watie. Malah, ada netizen terus menilai wanita itu akan menjadi ibu tiri yang garang.

BACA: Shuib Dikecam Gara-Gara Ucap Tahniah Kepada Syamsul Yusof

“Diorang tak sabar ke nak marah saya kahwin? Kang kalau saya kahwin, nanti orang marah. Bila Anita Baharom kahwin, tak cukup setahun (suami meninggal) tak ada isu pun.

“Contoh la kalau saya nak kahwin, orang nak buka cerita dia… belum tahu dia macam mana pun dah cakap macam-macam… boleh ke dia ni? Muka garang la, kalau jadi mak tiri garang.

“Saya jadi tak faham… mungkin orang ambil berat fasal saya sebab itu mahu yang terbaik untuk saya tapi bila kita nak berumah tangga, kita saja yang tahu, yang kenal pasangan, kita saja. Mungkin orang hanya nampak luaran saja,” katanya.

Dalam pada itu, Shuib mengakui adakalanya dia rasa rimas dan sensitif apabila ditanya mengenai soal pengganti Allahyarham isterinya, Siti Sarah.

“Kadang-kadang saya jadi sensitif bila orang tanya ‘dah ada pengganti ke?’. Soalan itu agak sensitif buat saya.

“Bukan apa, kalau kita sedih orang tahu… tak tahu la nak cakap orang tak faham ke atau mungkin memang mereka ambil berat kot,” ujarnya.