fbpx

Anak-Anak Shuib Selesa Dengan Watie

Umum mengetahui, pelawak Shuib Sepahtu mengesahkan dia kini sedang berkawan dan mengenali hati budi seorang usahawan bernama Watie Hanafiah.

Memetik Harian Metro, Shuib berkata anak-anaknya selesa dengan kehadiran Watie. Malah, anak-anaknya turut bertanyakan soalan mengenai wanita itu kepadanya.

BACA: “Tak Salah Saya Pilih Watie…InsyaAllah Saya Tahu Mana Baik, Buruk” – Shuib

“Kenapa orang tak suka dekat Aunty? (Watie) Apa yang salah dia? Mereka sudah lama mengetahui mengenai Watie, namun mengunci mulut mengenai perkara ini. Apabila diketahui umum, mereka mengusik saya berhubung perkara itu.

“Semestinya kalau saya hendak berkawan dengan seseorang, pasti saya meminta pandangan daripada ibu. Penting untuk ibu selesa dan merestui sesuatu perhubungaan.

“Saya paling takut kalau membelakangkan keluarga kerana apa perkara pun pasti dibincangkan dengan mereka. Kadang kala mereka sensitif untuk bertanya,” katanya.

Dalam pada itu, Shuib menafikan dakwaan bakal mendirikan rumah tangga dengan Watie pada Mac tahun depan. Ujarnya, jika ada perkara baik dia pasti akan kongsikan.

“Selebihnya kita kena berserah termasuk juga soal jodoh ini saya serahkan kepada Allah. Cuma kadang-kadang bila perkara itu tak betul saya kena cakap (perkara sebenar).

“Kalau ada perkara baik untuk masa akan datang saya mesti kongsikan. Saya tak suka bila orang cakap nak sorokkan perkara sebenar. Saya nak sorokkan apa?

“Bagaimanapun, sudah tentu saya nak yang terbaik untuk hidup saya. Saya sentiasa berdoa semoga Allah tunjukkan jalan dan hadirkan orang yang baik dalam hidup saya,” katanya.