Pelakon Amir Ahnaf menafikan mempunyai hubungan istimewa dengan aktres Anna Jobling seperti yang didakwa segelintir peminat di media sosial.

Memetik Kosmo, Amir berkata dia juga tidak dapat lari daripada tuduhan merampas Anna daripada Meerqeen yang sebelum ini didakwa mempunyai hubungan istimewa.


BACA: Peminat Dakwa Amir Ahnaf Buat Muka ‘Annoyed’ & Enggan Bergambar?

“Saya sangat suka kerja dengan Anna, dia pelakon yang bagus dan dapat merasakan keserasian ketika pertama kali bertemu. Namun, ada pula yang cakap saya nak rampas Anna daripada Meerqeen.

“Apa yang saya nak tegaskan, tiada istilah rampas sesiapa, saya cuma bekerja untuk watak sebagai Farid dalam drama Syurga Itu Bukan Mudah Sahaja,” katanya.

Menurut Amir lagi, dia dan Anna hanya sekadar rakan dalam industri serta bergandingan di dalam drama sahaja.


Malah, Amir berkata Meerqeen juga turut memberikan pesanan dan sokongan kepadanya agar melakukan yang terbaik dalam drama tersebut.

“Meerqeen juga turut memberi sokongan dan pesan kepada saya agar buat sehabis baik untuk drama ini. Hubungan kami bertiga (Anna dan Meerqeen) okey sahaja dan yang mengapi-apikan isu (perampas) itu adalah segelintir peminat kami bertiga,” katanya.

Sementara itu, Amir turut menjelaskan tindakannya menegur seorang individu dalam siaran langsung di akaun TikTok baru-baru ini.

“Individu tersebut ‘menganjing’ mengenai nama arwa bapa Anna yang baru sahaja meninggal dunia pada September lalu.

“Saya tidak suka individu kurang ajar terutama apabila masuk dalam siaran langsung TikTok saya. Individu itu perlu ditegur dan saya rasa itu tanggungjawab saya,” katanya.