Melihatkan kemesraan kedua pelakon ini, tidak dinafikan ada khabar angin yang mengatakan Amar Baharin dan juga Amyra Rosli bagaikan sedang hangat bercinta dan dalam masa yang sama ada cerita di sebalik keakraban mereka.

BACA: Amar Baharin Sering Terima Mesej Lucah?


Menjelaskan perkara sebenar di sebalik hubungan akrab mereka, Amar dan juga Amyra sebenanrya diuruskan oleh individu yang sama iaitu ibu wanita itu, Noor Zaridah Ahmad. Kata Amar, dia membuat keputusan untuk menyerahkan tanggungjawab itu adalah supaya jadual kerjayanya menjadi lebih teratur dan profesional.

“Ini pertama kali kerjaya saya diuruskan oleh orang lain kerana sebelum ini saya agak susah nak percaya orang dan apabila berjumpa ibu Amyra, saya lihat dia mampu untuk menguruskan saya. Sejak awal tahun ini memang dia yang uruskan supaya kerjaya saya lebih teratur selepas ini,” ujarnya.

Sementara itu, Amar mengakui dia selesa berkawan dengan Amyra dan menyifatkan wanita itu seorang yang baik dan menghormati orang tua. Tambahnya, mereka digosipkan bercinta selepas melihat gandingan serasi dalam drama Suamiku Encik Sotong.

Manakala bagi Amyra pula, dia tidak menutup pintu hati atau menetapkan apa-apakriteria tertentu kepada mana-mana lelaki yang cuba mendekatinya.


“Kami tidak bercinta dan saya single and available lagi, namun saya tidak tutup pintu hati saya lepas gagal pada hubungan lalu. Kalau Allah kata sudah sampai jodoh, saya terima sahaja, apa yang penting dia (pasangan) tidak berpura-pura dan jadi diri sendiri untuk bersam saya,” katanya kepada mStar Online. (rtky/syfq)