Amar Baharin mengakui terkejut dengan khabar angin yang kononnya dia kini sedang sibuk membuat persiapan majlis perkahwinan bersama pelakon Amyra Rosli, malah khabarnya lokasi pun sudah ditinjau serta ada individu tertentu menguruskan majlis tersebut.

BACA: Amar Baharin Cedera Selepas Ditumbuk Ketika Berlakon


“Kahwin? Saya pun tak tahu perkara ini dan macam mana pula orang boleh kata saya nak kahwin? Sekali lagi saya ingin perjelaskan bahawa saya dan Amyra hanyalah kawan kerja dan tidak lebih daripada itu. Saya masih solo dan ada keinginan untuk kahwin. Cuma tak tahu bila,” katanya kepada mStar Online.

Tidak mahu cepat melatah dengan khabar angin tersebut, Amar berpendapat dirinya sering dikaitkan dengan Amyra mungkin kerana kedua-dua mereka serasi apabila bergandingan dalam sesebuah drama yang dilakonkan.

“Sehingga kini sudah lima buah drama dan satu telefilem kami bergandingan bersama. Dan jujurnya kami serasi setiap kali melakonkan babak mesra. Mungkin kerana itu orang anggap ada sesuatu yang terjalin di antara kami. Tetapi sebenarnya tidak,” jelas Amar lagi. (rtky/s)