Sering mengekori isteri ke acara hiburan bukan bermakna Amar Baharin seorang suami yang kuat cemburu. Namun bagi Amyra Rosli, beliau tidak kisah jika ramai yang menganggap suaminya begitu kerana Amar sememangnya seorang suami yang sentiasa menyokongnya.

BACA: Amyra Rosli Tak Kekok Timang Anak Di Usia Muda


“Saya tidak peduli jika ada pihak menuduh Amar kuat cemburu. Lagipun dia bukan setiap masa bersama saya. Jika ada kelapangan Amar memang akan ke mana-mana bersama saya. Begitu juga saya yang akan ikut Amar menghadiri mana-mana majlis jika ada masa terluang”

“Saya anggap tindakan Amar sebagai suami yang menyokong isteri dan sentiasa bersama isteri dalam apa juga keadaan. Saya akui Amar seorang yang sangat supportive dan saya selesa jika dia menemani saya walau dalam masa sama ibu turut menemani saya,” katanya kepada Harian Metro.

Bercakap pula mengenai perancangan kerjayanya, Amyra tidak berharap untuk bergandingan dengan suaminya dalam lakonan walaupun ramai yang ingin melihat mereka bersama. Selain ingin mengelak dituduh suka berkepit dengan suami, Amyra juga bimbang peminat akan bosan.

Walau apapun, bukankah lebih baik jika suami mengikut isteri ke mana sahaja. Selain dapat menjaga keselamatan Amyra, peluang itu juga membolehkan mereka meluangkan lebih masa bersama. Pada masa yang sama, boleh mengelakkan sebarang fitnah yang tidak patut. (rkty/w)