Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai Mas Idayu yang meluahkan rasa kesal apabila anak perempuannya, Nur Dayini mendakwa ibu tirinya, Reena Arina menghalang untuk berjumpa bapa kandungnya, pelakon Aman Graseka.

Tampil menjelaskan perkara sebenar, Reena berkata suaminya sudah lama tidak menghubungi Dayini itu kerana berkecil hati dengan tindakan anak gadisnya itu yang berburukkan ibu tirinya di Instagram.


BACA: Mas Idayu Kesal Anak Dihalang Jumpa Bapa Kandung Aman Graseka

“Saya suruh Aman supaya hubungi anaknya, tapi dia tak nak sebab kecil hati dan terkilan Dayini burukkan saya dan adiknya yang kini berusia setahun.

“Abang kata Dayini sepatutnya hormat dia sebagai bapa. Malah semasa neneknya meninggal pun mereka tak datang ziarah. Mungkin itu sebab Aman kecil hati.

“Saya pernah ajak keluar sekali tapi Dayini tak mahu. Lebih-lebih lagi selepas kami dah ada anak. Dayini tak boleh terima dia dah ada adik,” katanya kepada mStar Online.


Tampil menjelaskan dakwaan Aman menyekat nombor anaknya di WhatsApp, Reena berkata telefon bimbit suaminya rosak dipercayai digodam oleh pihak tidak bertanggungjawab.

“Abang tak block dia. Hari itu telefon abang kena hack, kami semua terkejut segala maklumat dalam telefon hilang termasuklah nombor telefon dan mesej.

“Ia macam kerja hacker yang cekap, semua hilang secara automatik dan terpaksalah apa-apa sahaja berkaitan kerja dan panggilan wartawan kena melalui nombor saya,” katanya.

Terdahulu, Mas Idayu berang apabila namanya dikaitkan dengan perbalahan antara anaknya dengan Reena sehingga dia didakwa tidak pandai mendidik anak.

Mas Idayu turut terkilan apabila mengetahui Aman bertindak menyekat nombor Nur Dayini di WhasApp serta tidak langsung menghubungi anaknya itu sejak mereka pulang dari umrah pada Februari lalu.