fbpx

Aliff Syukri Siapkan Diri Bertanding PRU Ke-15

Nampaknya impian jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri untuk menjadi wakil rakyat dan memegang jawatan sebagai Perdana Menteri bukan hanya angan-angan kosong sahaja.

Menurut Aliff, dia sudah lama memikirkan perkata itu dan bersedia untuk mencuba nasib bertanding di Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 tahun hadapan.

BACA: “Kenapa Pula Tak Layak Jadi PM? Apa Kurangnya Saya?”

“Siapa yang kata gimik? Saya memang menaruh harapan nak masuk politik. Ikhlas dari hati memang saya serius nak mencuba bidang politik selepas ini.

“Kalau boleh saya nak jadi calon dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang, seterusnya diangkat memegang jawatab perdama menteri. Saya yakin mampu membawa tugas PM dengan baik.

“Aku serius ni tau bukan main-main. Dekat luar negara pun ramai sahaja PM dan presiden yang dilantik dalam kalangan ahli perniagaan,” katanya.

Dalam pada itu, Aliff berkata dia lebih bersemangat untuk membangunkan Malaysia untuk mejadi negara hebat di mata dunia selepas menerima sokongan hebat daripada pengikutnya.

“Secara jujurnya saya nak jadi PM sebab nak ubah Malaysia jadi lebih baik, kalau saya berjaya dalam perniagaan tak mustahil saya boleh bawa Malaysia lebih hebat selepas ini.

“Pengikut saya di media sosial pun banyak bagi sokongan walaupun ada masa saya pun keliru sebenarnya mereka iklas sokong atau nak perli saya. Tak apalah saya sanggap mereka ikhlas mahu saya jadi PM.

“InsyaAllah saya sedang berjinak-jinak ke arah itu. Saya sanggup bermula dari bawah, tolonglah jangan kecam saya, berilah saya peluang untuk buktikan dan berjasa kepada anda semua,” katanya.