fbpx

Aliff Syukri Didakwa Tipu Lagi, Tak Berani Cuba Produk Sendiri?

Baru sahaja membuat permohonan maaf serta menjelaskan isu berhubung kontroversi topeng muka bocor, nampaknya usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri sekali lagi didakwa menipu semasa membuat promosi produk kurus menerusi Instagram Live.

Menerusi video tersebut, Aliff berkongsi dengan penonton tentang minuman yang diambil untuk kurus. Bagaimanapun, dapat dilihat dengan jelas dia tidak meletakkan bahan minuman tersebut di dalam cawannya kerana sachet tersebut diikat dengan getah.

BACA: Aliff Syukri Batal Jual Topeng Muka ‘Kalis Air’

 

Seperti sudah dijangka perkongsian Aliff itu mengundang kecaman netizen yang mempertikaikan tindakan usahawan tersebut yang menjual produk tetapi di berani untuk menggunakannya.

Bagaimanapun, ada yang mengatakan itu adalah salah satu cara untuk meraih publisiti murahan demi melariskan lagi produknya. Kata netizen apabila tindakannya dikecam pasti ramai orang tahu tentang produknya.

Tidak tahu apa sebenarnya yang hendak disampaikan oleh Aliff Syukri. Apabila dikritik netizen dia akan mengatakan netizen sengaja mencari kesalahannya.