Aliff Aziz Mahu Guna Wang RM100,000 Untuk Aktiviti Dakwah
Dinobat sebagai juara Gegar Vaganza musim kelapan sekaligus membawa pulang wang tunai RM100,000, penyanyi Aliff Aziz berkata dia mungkin akan menggunakan wang tersebut untuk aktiviti dakwahnya.
Kata Aliff lagi, dia masih belum berfikir lagi dengan apa yang akan dilakukan dengan wang kemenangan tersebut namun sudah tentu akan digunakan untuk perkara yang baik-baik.
BACA: Netizen Tak Restu Aliff Aziz Jadi Juara GV8
“Saya sebenarnya tak fikir lagi dan masih belum hadam nak buat apa dengan wang kemenangan ini. Sebahagian akan diperuntukkan untuk keluarga di Singapura, di sini dan beberapa lagi perkara lain. Doakan semuanya lancar. Banyak lagi perancangan tapi belum boleh fikir lagi,” katanya.
Dalam pada itu, Aliff turut mengucapkan terima kasih kepad pihak produksi GV8 dan Astro kerana membukakan peluang untuk dirinya dan rakan artis lain.
“Saya bersyukur kerana dipermudahkan buat persembahan malam ini (tadi) dan berikan yang terbaik. Saya sematkan dalam hati ini persembahan terakhir saya dan kawan dalam GV8. Selepas ini takkan ada lagi.
“Jadi, saya cuma berharap semua peminat terhibur dengan persembahan kami dan terima keputusan dengan hati terbuka dan berpuashati dengan pengorbanan yang diberikan oleh kami selama 10 minggu,” katanya.
- SUMBER
- Harian Metro
bkn sng nk dpt duitkan…, jika rm10.00 disedekahkan maka akan jdi berlipat kali gnda dpt pahala, pahala sng dicari jika kita melakukan amal jariah, mana tahu dgn 100k ini , berbuat kebaikan, nnti jdi 3 kli ganda pulangan rezeki..amin
#ckp yg baik2 shj
Mula2 beli tudung utk bini..pastu beli baju yg sopan..pastu sruh bini jgn bergelek bertiktok lg..
Sendu je topik dia menang. Bukti tak direstui
Anuar Zain tersenyum sinis!
Be positive la dia menang, bukan dia mintak pun. Dah rezeki masing2. Cubalah lapangkan dada. Ni tak abis2 pertikaikan kemenangan dia. Dia nak buat sedekah utk dakwah ke, dia nak buat apa pun, dia punya suka lah. Apa yang dia usaha, itu yang dia dapat. Aku bukan fan dia pun, tapi aku hormat keikhlasan dan humble mode dia sekarang. Yang kau sibuk nak suroh bini dia pakai tudung apa hal, tu bukan urusan kita la. Dia tau la nak advise bini dia perlahan2, nak ubah jadi baik ingat senang. I’m sure dia nasihatkan bini dia, tunggu masa je. Kita tak usah sibuk soal dorang. Lebih baik jaga diri kita sudah la!! #dirisendiribelumbetul
Suara Nikki one dimensional. Nyanyi jerit2 mcm nk terberak
utk wife dia tu jgn suka meroyan balas2 komen dgn netizen and stop jaja serta sebar aib suami isteri walau buruk macamne pn suami settle dlm rumah diam2 .. jd seorg yg classy sikit
Alhamdulillah..niat yg ikhlas, semoga Allah permudahkan segala urusan.
In syaa allah..aamiin. Syabas, Aliff Aziz!!
Tahniah Aliff Aziz!!!! You are the true Champion. Ignore those haters bukan dia org kasi kau makan pun. Yg dengki busuk hati tengok org lain jadi Juara tak dapat apa2 sang Juara dapat duit ribu2. Lapangkan dada bersihkan hati bila org lain dapat kemenangan.
Dear Aliff, your victory was predicted to be among the top 3 in the recent GV8. Your comeback is truly a gud sign given by the Almighty. Being the champion was indeed expected esp. your last performance in the final GV8. I really felt u, Aliff. U wrapped up your whole performance & gave the best shot in the battle round! Indeed, u rapped well & it was great! Even Joe Flizzow invited u for his next 16baris!!
I’m really happy for u, dear son. Pls.dun waste your chance & time given. Appreciate the talent that u have & with your gud package, u can go far & excel in your career..in syaa Allah. Aamiin.