fbpx

Alicia Amin Dedah Umur 9 Tahun Dah Tanya Bapa Pasal Seks

Menerusi satu perkongsian di Insta Story, model kontroversi Alicia Amin menerima soalan daripada pengikutnya mengenai pendidikan seks.

Dalam entri tersebut, Alicia ditanya oleh pengikutnya adakah ibu bapanya ada mengajar tentang pendidikan seks secara terbuka.

BACA: Alicia Amin Rancang Tambah Koleksi Tatu

Berkongsikan pengalamannya, Alicia berkata ketika usianya 9 tahun dia pernah bertanyakan bapanya apakah itu seks selepas menonton babak romantik dalam sebuah filem.

Namun, bapanya mengatakan dia akan menerangkan lebih lanjut apabila dewasa kelak. Alicia berkata bapanya adalah seorang doktor dan dia mendapat penjelasan saintifik mengenai perkara itu ketika pertama kali datang haid.

“Sebenarnya masa umur saya 9 tahun, saya bertanya kepada bapa saya “Apa itu seks” lepas saya lihat babak romantik dalam satu filem atau sesuatu saya tidak tahu. Dan dia tanya saya “Apa kamu fikir mengenainya”

“Jadi saya kata “Lelaki dewasa dan wanita dewasa cium bogel. Dan bapa saya kata “Hm okay itu sudah cukupi buat masa sekarang. Ayah akan jelaskan bila kamu dewasa,” tulisnya.