Ramai peminat sebelum ini sering berkata yang kenyataan tentang rumahtangga mereka sebelum ini banyak datang dari Rita Rudaini sahaja tanpa banyak kenyataan balas dari pihak Aidil Zafuan namun kini nampaknya pihak lelaki tidak mampu berdiam diri.

BACA: Rita Rudaini Akui Tidak Pernah Tuntut Cerai Dari Aidil Zafuan


Menerusi akaun Instagram beliau baru baru ini, Aidil Zafuan mendedahkan bukti yang beliau kerap bertanya khabar anak mereka selain bukti memindahkan wang belanja untuk anak melalui perbankan atas talian — selain kenyataan membidas Rita Rudaini.

“Selama ini aku diam, beritahu orang langsung tidak ingat anak anak tetapu aku mesej sekali pun kau tak jawab, ini bukti dia. Kadang kadang aku perlu pertahankan diri, dulu boleh diam sekarang jangan sekali kau pijak aku,” tulis Aidil Zafuan seperti satu amaran.

Dalam salah satu bukti yang dikemukakan, Aidil Zafuan turut menulis yang beliau tidak pernah mengabaikan nafkah anak anak seperti didakwa Rita Rudaini dan tidak perlu untuk membuktikan lebih lebih di khalayak ramai kerana sudah berbuat demikian di mahkamah.

Menariknya, Aidil Zafuan juga seakan mendedahkan yang Rita Rudaini sebelum pernah meminta cerai ketika mereka masih suami isteri sekaligus berbeza dengan kenyataan terbaru pelakon itu di mahkamah syariah baru baru ini. Kita tunggu penjelasan Rita Rudaini pula. (rtky/m)