fbpx

Afdlin Shauki Ingin Rakam Filem Di Gaza & Bakal Duta Kehormat OIC?

Ketika artikel ini di'tulis, Afdlin Shauki dan delegasi beliau ke semenanjung Gaza dalam perjalanan untuk pulang ke Malaysia selepas seminggu berada di'sana untuk membantu.

Syukur kepada Tuhan, misi kemanusiaan mereka di Gaza berjalan lancar dan tidak terpaksa berhadapan dengan apa apa serangan tentera yang tidak di'undang.

Doa rakyat di'sini sentiasa mengiringi pemergian delegasi artis yang di'ketuai Afdlin Shauki dan turut di'sertai oleh Zain Saidin & Bront Palarae — ada juga dengar artis tidak puas hati.

I

tu kisah yang tidak layak untuk di'beri perhatian — yang lebih penting, misi delegasi ini berjaya dan khabarnya Afdlin Shauki sendiri bakal di'lantik menjadi duta kehormat OIC di Gaza.

Kisah ini di'sampaikan oleh seorang wartawan yang mengikuti delegasi ini melalui Twitter beliau & turut menulis yang Afdlin Shauki berminat untuk merakamkan filem di bumi Gaza.

Sementara menanti ketibaan Afdlin Shauki & delegasi ke Gaza tiba di Malaysia, kita tatap terlebih dahulu beberapa keping gambar terkini mereka di bumi bergolak Palestin itu.

zp8497586rq