Bagi mereka yang mengikuti Aeril Zafrel di Instagram pasti tahu sikapnya yang suka bergurau. Terbaru Aeril memuat naik gambarnya di tempat pengambaran dan membuat bulatan-bulatan kecil seperiti ingin menunjukkan sesuatu.

BACA: Aeril Zafrel Hadiah Rumah Mewah Buat Wawa Zainal


Dengan kepsyen bertanyakan peminat nampak atau tidak serta hashtag masalah netizen Malaysia, ramai mengaitkan gambar itu dengan kes kehilangan peserta larian, Mohammad Ashraf yang masih belum ditemui.

Difahamkan posting yang dimuat naik Aeril itu memerli ragam netizen Malaysia yang suka mengaitkan alam ghaib dalam semua perkara dengan kononnya dapat melihat ‘objek’ tertentu yang dibulatkan.

Bagaimanapun gurauan itu sekaligus menimbulkan kemarahan netizen yang mendakwa gurauan itu tidak kena dengan waktu, dimana ketika ini ahli keluarga Ashraf masih bersedih dengan kehilangan anak mereka.


Pun begitu ada juga sesetengah netizen bersetuju dengan sindiran Aeril dan berpendapat rakyat Malaysia terlalu suka mempercayai alam ghaib dan tidak berpandukan Al-Quran dan kitab.

Mungkin sindiran Aeril agak tidak bertempat dengan keadaan Ashraf yang belum ditemui. Apapun apa pendapat anda pula tentang ragam rakyat kita yang sering mengaitkan alam ghaib. (rtky/w)