Pelakon Scha Alyahya berkata rumah tangganya bersama Awal Ashaari turut berdepan cabaran sama seperti pasangan lain.

Memetik mStar Online, Scha berkata apa yang dikongsikan kepada umum hanyalah sisi positif kehidupan mereka serta meminta agar tidak menjadikan dirinya sebagai inspirasi.

BACA: Scha Alyahya Didik Anak Jaga Batas Pergaulan

“Jangan jadikan saya sebagai inspirasi sebab saya pun rapuh. Alhamdulillah kalau itu yang kami potray.

“Tapi apa yang anda nampak indah-indah di media sosial itu hanyalah surface. Sebenarnya kami sama saja dengan keluarga lain, kami masih ada struggle sendiri yang tidak dikongsikan kepada umum.

“Apa yang saya dan Awal buat hanya nak tunjukkan sisi positif, tak naklah terlalu berkongsi benda yang tak sepatutnya,” katanya.

Usia perkahwinan bakal menganjak 15 tahun, Scha berkata banyak mengajar mereka mengenai toleransi dan proses memahami.

“Itu sebab kapsyen saya cakap ‘still fighting’. Tak ada pun yang indah sentiasa, semuanya ada naik turun. Bila dah lama dengan pasangan rasa macam dah kenal sepenuhnya tapi sebenarnya tidak.

“Setiap hari, setiap tahun kita berubah. Jadi bila berubah tu kita nak kena biasakan diri dengan perubahan itu,” katanya.

Scha dan Awal meraikan ulang thaun perkahwinan yang ke-14 pada 4 Mei lalu. Pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata Lara Alana dan Lyla Amina. 

Sumber: mStar Online

×