Bercuti bersama keluarga sudah semestinya menjadi salah satu idaman anda. Jika sebelum ini masa anda banyak dihabiskan di tempat kerja, kini tiba masanya anda merancang percutian bersama keluarga.

Masa bercuti inilah ada dapat merapatkan lagi silaturahim bersama keluarga. Namun anda buntu untuk membawa keluarga bercuti di mana?

Jangan risau di sini kami kongsikan 5 tempat menarik untuk anda lawati dan kami yakin ia akan menjadikan satu kenangan terindah untuk anda sekeluarga.

1. Indonesia

Indonesia yang terkenal dengan masayarakatnya yang peramah dan kaya dengan barangan antik ini pastinya membuatkan anda tidak akan kecewa apabila memilih negara ini sebagai destinasi pelancongan anda.

Sudah menjadi adat apabila melancong ke negara orang, seharusnya anda ingin membawa pulang buah tangan kepada saudara mara tanda ingatan ketika melancong bersama ahli keluarga.

Masa inilah telefon memainkan peranan penting untuk anda. Yalah masa ini la nak video call untuk tunjukan barangan yang ingin dibawa pulang. Tapi anda risau bill anda akan dikenakan bayaran yang tinggi?

Sekarang anda tidak perlu rasa takut dikenakan bayaran yang tinggi lagi apabila anda berbual dengan saudara mara anda di Malaysia.

Dengan Digi postpaid ni boleh lah anda berberbual barangan yang ingin dibeli melalui video call.

2. China

Buat kaki shooping pastinya negara China merupakan tempat yang perlu anda lawati bersama keluarga. Mana tidaknya di negara inilah anda boleh shooping sakan dengan nilai yang jauh lagi murah sambil melawat tempat bersejarah mereka.

Masa inilah anda boleh kongsikan kenangan anda di China bersama rakan-rakan anda melalui media sosial. Tidak kisah la untuk kongsikan di Facebook mahupun Twitter. Tapi lebih menarik jika kongsikan di Instagram story secara langsung.

Dengan perkongsian tersebut rakan-rakan anda juga turut merasai seperti berada di China apabila melihat video live anda.

Dengan Digi Postpaid anda tidak perlu risau jika data anda habis apabila anda terlalu banyak berkongsi tempat menarik melalui media sosial.

Menarik lagi, anda akan diberi 5GB Internet roaming tau. Jadi mudahlah bagi anda untuk sentiasa kongsi tempat-tempat yang anda lawati bersama rakan-rakan anda di Malaysia.

3. Australia

Australia antara tempat yang menjadi tumpuan ramai dengan kehadiran kangaroo yang sangat comel. Senang cerita Australia merupakan negara Kangaroo yang wajib anda dan keluarga anda lawati.

Bagi sesiapa yang suka melancong pastinya Perth, Australia menjadi tempat idaman mereka.

Sudah menjadi kebiasaan apabila melawat tempat orang pastinya anda akan abadikan memori tersebut dalam bentuk gambar.

Bukan itu sahaja, jika anda tidak sabar untuk bercerita pengalaman dengan rakan atau keluarda anda. Anda tidak perlu risau lagi kerana di Australia anda boleh membuat panggilan 60 minit dengan mereka!

4. Filipina

Filipina antara tempat buat pencinta alam semula jadi. Terkenal dengan suasana hijau di Cebu, Filipina buat anda rasa aman dan tenang.

Di Cebu Filipina juga merupakan tempat yang paling sesuai untuk anda selfie dengan whale shark. Yalah bukan senang tau nak bergambar dengan Whale share yang comel-comel.

Mata wang Filipina yang rendah juga buat anda rasa ingin pergi berulang kali. Dalam kesibukan menikmati alam semula jadi di Filipina jangan lupa untuk pastikan network telefon bimbing ada berada dalam network operator Smart.

Barulah anda boleh nikmati kelajuan internet Digi Postpaid ini!

5. Myanmar

Masyarakat Myanmar antara yang sering anda lihat di Malaysia. Namun negaranya penuh dengan sejarah yang hebat membuatkan anda harus jelajah sendiri ke negara tersebut.

Terkenal dengan negara yang terdapat 140 masjid di Yangon di samping penduduknya yang peramah membuatkan anda tidak kekok apabila melancong ke Myanmar bersama keluarga anda. Bukan itu sahaja, Myanmmar juga terkenal dengan makanan yang sangat lazat dan halal. Jadi anda tidak perlu risau lagi bila melancong ke Myanmar.

Bukan sahaja keindahan negara Myanmar anda harus nikmati, dengan Digi Postaid ini juga membuatkan anda akan rasa tenang dah bahagia apabila Internetnya seiring dengan kelajuan yang anda inginkan.

Dengan Digi Postpaid ini juga anda boleh jelah ke 10 buah negara lain dengan kelebihan data Internet, video call dan IDD call tanpa rasa ragu. Barulah kali tu percutian anda merupakan percutian yang paling indah tanpa gangguan internet lagi.

Bukan itu sahaja, pengguna Digi Postpaid di Malaysia anda boleh nikmati 100GB internet dan panggilan tanpa had ke seluruh rangkaian.

Kami harap dengan perkongsian tempat menarik akan membuatkan orang tercinta anda tersenyum lebar bila melawati tempat yang penuh dengan kenangan bersama ini seperti dalam video ni.

Maklumat lanjut boleh layari laman rasmi Digi.