Anda pernah bangun tidur setiap pagi dan terus terfikirkan masalah bagaimana untuk menghadapi mengharungi hari seterusnya dengan penuh tekanan? Kebanyakan situasi sebegini selalu berlaku apabila terdapat konflik di dalam diri sendiri selain mahu memuaskan kehendak orang sekeliling.

Malah perkara sebegini sepatutnya tidak patut berlaku lebih-lebih lagi apabila ia melibatkan tentang keyakinan diri seorang wanita mahu pun lelaki. Kami senaraikan 5 punca utama anda mudah hilang keyakinan diri dan juga jalan keluar untuk perkara tersebut.


1. Bau Nafas Yang Teruk

3- 5 Punca Wanita Hilang Keyakinan Diri - ROTIKAYA

Permulaan pagi di tempat kerja sepatutnya bermula dengan perkara yang positif dan bukannya untuk melihat wajah orang lain jijik dengan bau mulut anda. Jika anda menghadapi masalah bau mulut, cuba amalkan minum teh hijau (serbuk). Ini merupakan antara perkara yang dapat membantu mengurangkan bau mulut selain dapat menenangkan anda.

2. Berat Badan Berlebihan / Obesiti

5- 5 Punca Wanita Hilang Keyakinan Diri - ROTIKAYA

Siapa anda mahu salahkan apabila berat badan anda berlebihan? Tidak cukup masa kerana bekerja sehingga lewat petang? Ayuh, bangunlah daripada sentiasa memberi alasan sendiri. Apa yang penting, kita tidak mahu usia tua kita lebih banyak terbazir di atas kerusi roda bukan kerana kemalasan sendiri?


3. Badan berpeluh

7- 5 Punca Wanita Hilang Keyakinan Diri - ROTIKAYA

Jangan ambil mudah mengenai masalah badan yang berpeluh. Perkara ini pastinya akan membuatkan rakan di sekeliling anda kurang rasa selesa. Penting untuk diingatkan, jangan amalkan memakai pakaian yang sudah terkena peluh secara berulang.

4. Bau badan

4- 5 Punca Wanita Hilang Keyakinan Diri - ROTIKAYA

Berpeluh juga dalam masa yang sama akan membuatkan badan anda berbau. Jika anda sudah bersukan demi mengurangkan berat badan anda berlebihan dan turut mengamalkan meminum teh bagi menenangkan diri anda, pastikan juga badan anda tidak berbau.

1- 5 Punca Wanita Hilang Keyakinan Diri - ROTIKAYA

Dengan De’Xandra, anda tidak perlu risau lagi tentang masalah bau badan. Ini tips kami bagi anda yang betul-betul mahu mendapatkan keyakinan anda semula – De’Xandra hadir dengan pelbagai pilihan wangian, diinsipirasikan daripada wangian bertaraf antarabangsa yang mampu bertahan lebih dari 8 jam dan juga halal serta boleh dibawa solat.

Malah, dengan saiz yang mudah untuk dibawa ke mana-mana, ia pasti mampu memberikan anda rasa segar sepanjang hari. Masih tidak percaya, baca testimoni mereka yang pernah mencubanya di sini. Dan tahukah anda, produk wangian ini juga antara yang sering mendapat pembeli yang kembali datang membeli setelah mencubanya?

Pakej yang hadir dalam bentuk botol comel 35ml dan hanya RM65 sahaja, ia pastinya mampu membuatkan jejaka dan wanita kembali yakin untuk berhadapan dengan orang ramai. Kepada mereka yang menaiki motosikal contohnya, apabila sampai saja di destinasi, semburlah De’xandra. Bagi wanita, tiada lagi masalah beg berat untuk bawa botol perfume besar-besar.

5. Tidak Yakin Dengan Diri Sendiri

last- 5 Punca Wanita Hilang Keyakinan Diri - ROTIKAYA

Tidak yakin dengan diri sendiri adalah masalah terbesar yang dihadapi ramai orang di luar sana. Namun jika anda meletakkan diri anda sebagai insan yang sangat berharga dan mementingkan kesihatan serta penjagaan diri, anda dapat menangani masalah ini dengan baik.

Cari rakan yang bukan sentiasa menyokong anda dalam setiap perkara, namu carilah rakan yang jujur dengan setiap pendapat anda. Bergaul dengan orang yang mampu membawa aura positif dari diri anda. Letakkan di mana anda lagi 5 tahun ke hadapan, tinggalkan rakan yang negatif.