Hujung tahun merupakan salah satu waktu di mana anda mampu untuk berjimat dengan baik, jika kena pada caranya. Bagi yang suka membeli belah, jualan ketika hujung tahun adalah satu festival yang amat dinantikan. Namun semuanya perlu bermula dengan langkah-langkah berikut:

1. Tahu Barang Apa Yang Anda Inginkan

2- 5 Langkah Berjimat Yang Anda Boleh Lakukan Menjelang Hujung Tahun - ROTIKAYA
Pastikan anda sudah mengetahui apa yang anda inginkan. Ini kerana, anda boleh fokus dengan barangan apa yang anda mahukan dan dapat mengelak daripada membeli barangan yang anda tidak perlukan.


2. Tanam Sifat Sabar

1- 5 Langkah Berjimat Yang Anda Boleh Lakukan Menjelang Hujung Tahun - ROTIKAYA
Apabila anda sudah tahu apa yang anda mahukan, langkah seterusnya adalah bersabar dan tidak mudah tewas dengan nafsu apabila melihat barangan lain.

3. Azam Simpan Duit

3- 5 Langkah Berjimat Yang Anda Boleh Lakukan Menjelang Hujung Tahun - ROTIKAYA
Apabila anda sudah berjaya menanam sifat sabar, pastinya ketika itu proses menabung sudah mula berjalan. Anda harus ingat, apa yang anda simpan ini merupakan hasil titik peluh anda sendiri.

4. Apa Yang Anda Belanjakan Adalah Ganjaran Setelah Penat Bekerja


Bila sampai waktunya, keluarkan wang simpanan anda dan berbelanjalah demi memberi ganjaran kepada anda setelah berhempas pulas bekerja selama ini. Tapi, tidak lengkap sekiranya anda tidak lakukan langkah kelima di bawah sebab ia memang berbaloi sangat dan membantu anda mendapatkan barangan berjenama tetapi dengan diskaun yang menarik.

5. Rebut peluang diskaun sehingga 70% yang terdapat di Sport Planet Endah Parade, Sri Petaling!

8- 5 Langkah Berjimat Yang Anda Boleh Lakukan Menjelang Hujung Tahun - ROTIKAYA


Jualan off season kali ini akan berlangsung di Endah Parade, Tingkat 2, Sri Petaling, Petaling Jaya bermula pada 24 Disember sehingga 3 Januari 2016 ini. Pelbagai barang sukan berjenama seperti Puma, Timberland, Adidas, Yonex, Li-Ning dan Asics turut menjadi perhatian di sini.

5- 5 Langkah Berjimat Yang Anda Boleh Lakukan Menjelang Hujung Tahun - ROTIKAYA

Selain itu, bagi tidak mahu ketinggalan untuk mendapatkan barangan berjenama ini, kami sarankan anda datanglah sebaik sahaja ia dibuka pada pukul 11 pagi. Bukan sahaja kasut, malah beg, raket badminton, kasut kasual, baju dan pelbagai lagi barangan anda boleh dapatkan di sini.

8-5 Langkah Berjimat Yang Anda Boleh Lakukan Menjelang Hujung Tahun - ROTIKAYA

Malah lebih menarik lagi, terdapat bra dan juga brief berjenama seperti Triumph, Sloggi dan juga Amo dengan harga yang sangat menjimatkan.

Apa kata, anda datang awal untuk dapatkan barangan yang terbaik lagi berkualiti di sini. Follow Facebook Sport Planet (klik sini) untuk tengok sendiri pilihan pakaian dalam yang ada dan juga promosi terkini mereka.

7- 5 Langkah Jimat Yang Anda Boleh Lakukan Menjelang Hujung Tahun - ROTIKAYA

Jadi jangan lepaskan peluang anda untuk mendapatkan barangan sukan berjenama antarabangsa penuh penjimatan di kawasan berkeluasan 30,000 kaki persegi di – Sport Planet Endah Parade, Tingkat 2, Sri Petaling di Petaling Jaya. Best bukan bila tahun baru sudah ada kasut jogging baru dan raket badminton baru?