fbpx

5 Idea Jimat Untuk Bawa Kekasih Anda Makan Sedap

Asal dinner sahaja, bawa pasang makan di tempat mewah-mewah yang dihiasi cahaya lampu romantik. Ala senang cerita tempat yang sekali makan, bil mesti melambung ratusan ringgit meskipun hanya dua orang makan.

Tak semestinya, tidak bawa pasangan anda makan di tempat mewah itu tanda tidak sayang bukan?

Apakata kali ini anda bawa pasangan anda makan di tempat yang tidak overbudget yang pastinya dapat bawa pasangan anda explore tempat baru dengan makanan yang sedap.

1. Foodtruck

Foodtruck adalah salah satu penjualan yang berkonsepkan jualan atas lori. Pelbagai jenis makanan anda boleh dapatkan.

Jika sebelum ini pergi makan di tempat have-have, order sepinggan pun sudah cecah harga puluhan ringgit. Di foodtruck ini anda tidak perlu risau tentang harganya.

Menarik lagi, di sini anda boleh bawa pasangan anda rasai sendiri makanan yang awesome tetapi harga tidak mahal. Barulah pasangan anda boleh makan berpinggan-pinggan!

2. Mamak

Lokasi ini paling dapat sambutan hangat. Tidak kira waktu, lokasi kedai mamak ini sering menjadi tumpuan ramai.

Jadi kepada anda yang buntu mahu bawa pasangan anda makan di mana. Bawa sahaja ke kedai mamak walaupun tempatnya tidak privasi tetapi masa berdua anda itu akan lebih indah.

Sambil makan makanan versi mamak sambil santai-santai bersama pasangan. Kiranya di sini anda dan pasangan boleh lepak lama.

3. Warung viral

Tipulah kalau pasangan anda tidak pernah kongsi lokasi makanan viral di media sosial mereka. Itu merupakan hint untuk anda.

Kali ini ubah selera pasangan anda untuk rasai makanan viral. Selalunya tempat yang viral ini makanan memang tip-top dan murah.

Jadi tidak perlu pening kepala fikir tempat yang mewah-mewah. Serbu sahaja tempat viral, murah pun murah.

4. Masak sendiri

Setelah penat bekerja, hari cuti itu apa kata anda dan pasangan anda masak sendiri. Sama-sama masak dapat eratkan hubungan anda lagi tahu.

Bagi pasangan yang belum berkahwin pun boleh minta pasangan anda masak untuk hidangan picnic anda. Sambil dapat rasakan air tangan kekasih anda.

Ini salah satu idea yang dapat jimatkan anda dan pasangan anda. Masakan sendirikan jimat.

5. KFC

Tempat francais seperti KFC yang sering mendapat sambutan hangat di setiap kalangan peringkat umur ini sering menjadi lokasi romantik pasangan bercinta mahupun berkeluarga.

Kali ini apa kata bawa pasangan anda makan di KFC sambil menikmati keranggupan ayamnya yang memang tiada tandingan.

Nak-nak lagi, sekarang KFC mengadakan promosi KFC Tuesday pada setiap hari Selasa dengan hanya RM19.90 sahaja tahu.

Dengan nilai RM19.90 anda boleh dapat 4 ketul ayam dan 5 ketul jejari crispy tenders. Berbaloi bukan?

Menarik lagi, dengan pakej KFC Tuesday ini anda boleh tambah menu whipped potato(L) atau cheezy wedges(L) dengan hanya RM5 sahaja.

Jangan lupa untuk bawa pasangan anda rasai 9 ketul ayam KFC Tuesday dengan hanya RM19.90 limted time promosi ini.

Boleh makan sepuas hati dengan harga yang berbaloi!

Jadi kepada anda yang buntu mahu bawa pasangan anda makan ditempat yang nampak mewah tapi tak overbudjet boleh cuba bawa di tempat-tempat yang kami kongsikan ini.