Memulakan karier sebagai seorang penyanyi selepas tamat pengajian di Akademi Fantasia (AF9) beberapa tahun lalu, nama Ayda Jebat sebenarnya lebih sinonim dengan dunia lakonan selepas satu per satu drama lakonan beliau menjadi popular di kalangan peminat.

Namun, bakat nyanyian Ayda Jebat tidak dapat dinafikan selepas lahir dengan lagu terbaru berjudul Siapa Diriku yang kini menjadi siulan ramai. Kami juga tidak terkecuali dilanda demam lagu ini. Ini antara sebab kenapa kami sukakan’nya.


1. Senang Diingat & Catchy

tALbXwy - Imgur

Siapa pun yang mendengar lagu ini pasti akan terus ingat bait liriknya selepas sekali dengar. Kalau didengar berulang kali, memang akan melekat di kepala berhari hari. Tidak kisah pun sebab memang lagu ini sedap untuk dinyanyikan.

2. Jadi Tema Drama Baru M.A.I.D

Zul Ariffin dan Ayda Jebat - MAID - malaywood

Kami sudah nyatakan yang Ayda Jebat memang sinonim dengan drama hits dan terbaru beliau akan muncul dengan drama berjudul M.A.I.D gandingan sekali lagi bersama Zul Ariffin yang memang merupakan pasangan skrin paling diminati ramai.


3. Video Muzik Warna Warni & Penuh Ceria

Video muzik untuk lagu Siapa Diriku telah dilancarkan di Youtube pada 14 September lalu & dalam masa seminggu ianya sudah ditonton lebih 270,000 kali. Video muzik yang turut menampilkan Fasha Sandha, Michael Ang dan pastinya Ayda Jebat ini mendapat tajaan OPPO Malaysia.

Ayda Jebat turut dilantik sebagai duta produk untuk peranti OPPO R7 Series ini. Bertuah badan. Beliau juga ada muncul dalam segmen khas Buletin Utama menerangkan kelebihan OPPO R7 Series ini. Nice, bukan selalu selebriti kita masuk berita!

Selain itu, Ayda Jebat juga membuat pengumuman di laman sosial beliau termasuk Instagram dan Facebook memaklumkan para peminat yang beliau kini sedang berkolaborasi dengan OPPO.

4. Imej Ceria & Bertenaga Ayda Jebat

Peribadi Ayda Jebat sebagai seorang yang ceria dan sentiasa bertenaga memang dapat kita lihat menerusi lontaran suara dalam lagu ini dan juga video muziknya. Kerana itulah pihak OPPO Malaysia sendiri memilih untuk bekerjasama dengan Ayda Jebat.

Khas untuk peminat Ayda Jebat, anda boleh memenangi hadiah ekslusif dari OPPO Malaysia dengan hanya menonton sedutan video muzik Siapa Diriku selama 30 saat di bawah ini

Lihat berapa kali peranti OPPO R7 muncul dalam klip pendek ini dan kongsikan jawapan anda bersama rakan rakan di Facebook dalam format berikut

I spotted (answer) times OPPO R7 Plus appeared in the video, how about you? #R7Series #OPPOxAyda @OPPOMalaysia

15 pemenang bertuah akan menerima pakej hadiah ekslusif Ayda Jebat – Touch and Go Ayda Jebat, Selfie Stick, iLIKE Mini Pack Powerbank. Menariknya, anda boleh berikan jawapan sebanyak mungkin. Lebih banyak jawapan, lebih banyak peluang menang. Jom!