fbpx

3 Perkara Ini Bakal Buat Penggemar Gaming Tersenyum Lebar

Sebut sahaja soal games pasti ramai di kalangan generasi kini yang gemar bermain permainan dalam talian (e-sports). Yalah mana tidaknya sudah penat seharian bekerja permainan inilah tempat rehatkan minda.

Bagi penggemar e-sports, aktiviti ini merupakan satu aktiviti yang mampu mengeluarkan mereka daripada masalah dan memberikan mereka satu kepuasan yang tidak dapat diluahkan.

Penggemar e-sports pastinya tidak akan terlepas daripada 3 perkara ini yang mampu membuatkan mereka terus bermain sambil mengukir senyuman yang berpanjangan.

1. Mempunyai Ruangan Games Tersendiri

Tipu rasanya jika seorang penggemar e-sports tidak mempunyai ruangan mahupun bilik khas sendiri untuk bermain gamers. Dari sudut inilah mereka akan menghabiskan banyak masa mereka.

Rata-rata penggemar gamers biasanya akan menghabiskan masa selama 6 hingga 8 jam setiap hari semata-semata untuk menggilap kemahiran mereka.

Ruangan bilik yang selesa membolehkan kaki gamers menikmati dunia mereka yang tersendiri, sehingga ada di kalangan masyarakat yang beranggapan penggemar e-sports ini sentiasa terperap dalam rumah berjam-jam tanpa keluar ke dunia nyata.

2. Peralatan Yang Lengkap

Sudah namanya minat, setiap orang pasti tidak kisah sekiranya mereka menghabiskan berapa banyak wang sekalipun untuk puaskan minat mereka.

Begitu juga dengan penggemar e-sports ini, rata-ratanya tidak kisah berapa mahal harga barangan keperluan yang diperlukan untuk bermain asalkan barangan tersebut berkualiti tinggi.

Sebagai contoh, komputer yang digunakan oleh gamers ini selalunya bersesuaian untuk mereka bermain gamers dengan begitu lama dan software yang digunakan juga diambil kira.

3. Makanan Yang Tersedia Dan Percuma

Bila begitu lama di ruangan gamers yang indah dan selesa itu sudah semestinya perut juga perlu diisi dengan makanan.

Anda jangan tidak tahu ya, ada di kalangan penggemar e-sports sanggup korbankan masa makan mereka semata-mata untuk habiskan games yang mereka main.

Kali ini penggemar e-sports mahupun bukan anda sudah boleh membuat pesanan makanan hanya dalam talian sahaja.

Jadi bila sudah terleka bermain gamers order sahaja melalui telefon anda dan tunggu sahaja makanan sampai ke depan rumah.

Bukan itu sahaja siap dapat PERCUMA lagi tau makanan tersebut jika anda order melalui aplikasi. Anda semua pastinya nak tahu makanan apakah yang kami maksudkan bukan?

Okaylah, sempena menyokongkan permainan e-sports yang kini sedang mendapat nama di kalangan penggemar e-sports seperti DOTA.

KFC menawarkan Cheezy Wedges PERCUMA kepada anda yang pertama kali membuat tempahan menerusi aplikasi KFC Delivery.

Aplikasi ini terdapat di app store ataupun play store dalam telefon bimbit anda dan boleh la nikmati Cheezy Wedges PERCUMA.

Mudah bukan? Layan gamers sahaja dah boleh dapat makanan free tak perlu susah-susah keluar beli makanan lagi. Jadi apa tunggu lagi inilah masanya anda untuk rebut peluang yang hebat dari KFC ini.

Tapi kepada bukan penggemar e-sports anda juga boleh buat tempahan makanan melalui aplikasi terbaru KFC dan nikmati Cheezy Wedges PERCUMA!

Terbaru, seramai 16 pasukan e-sports seluruh dunia akan berentap untuk bermain Dota 2 di Axiata Arena, Bukit Jalil pada 16 sehingga 18 November ini.

Jangan lupa pula untuk pergi ke booth KFC di bahagian tingkat bawah Axiata Arena untuk menangi banyak hadiah menarik dan PERCUMA.