Hafiz Suip Akui Pergi Bercuti Dengan Kekasih & Nikah Jika Sampai Jodoh

Oleh RotiKaya Staff pada
31 October 2014, 9:10AM

Baru baru ini ada muncul khabar angin yang mengatakan Hafiz Suip telah terbang bercuti ke Perth di Australia bersama kekasihnya. Bertemu penyanyi ini di sidang media Konsert LIVE Kris Dayanti semalam, beliau tidak menafikan perkara itu.

“Sebenarnya saya pergi ke sana bercuti sambil bekerja. Tujuannya adalah mengikuti ayah (kekasih) melawat projek yang diusahakan di sana. Sambil itu juga kami menyambut ulangtahun kelahiran ibunya (Kekasih) di sana sekali. Selama 4 hari berada di sana,” jelas Hafiz Suip.

BACA: Kris Dayanti Pilih Hafiz Suip Untuk Berduet Di Konsert LIVE Kuala Lumpur



Nyata Hafiz Suip bukan pergi berdua sahaja dengan kekasihnya itu seperti yang didakwa beberapa sumber namun jika sudah diundang bercuti bersama bakal keluarga mertua, bilakah agaknya bakal berlangsung majlis perkahwinan penyanyi popular ini?

Hafiz Suip berkata tiada sebarang tarikh atau persiapan yang dilakukan ke arah perkahwinan atau pertunangan. Baginya biarlah kekasihnya itu menamatkan pembelajarannya sekitar tahun 2016 dan bergelar seorang akauntan. Mungkin akan bertunang pada tahun hadapan.

“Saya tak mahu mengganggu privasinya dia. Biarlah dia habiskan pelajaran dia dahulu dan apabila dia sudah bersedia barulah kita akan ke peringkat yang seterusnya. Inshaa’Allah akan bertunang pada tahun hadapan. Sekiranya jodoh sudah sampai saya sudah bersedia,” ujarnya. (rtky/hfz)


Komen & Lain-lain
19 komen untuk “Hafiz Suip Akui Pergi Bercuti Dengan Kekasih & Nikah Jika Sampai Jodoh
  1. Olga says:

    belom ape2 dh ke hulu hilir!
    bw family tu alasan je..
    same je lah peel dia ni dgn artis2 kuat sosial yg lain tu!

  2. azura rink says:

    gf npk tua pd hafiz,x sesuai u alls

  3. laramelara says:

    ade je komen tak puas hati hahahaha

  4. sardin says:

    Aduhai..rakyat malaysia ramai yg baik2 xpernah dating kehulu khilir,xpernah yang pegang tangan.,,mmg rakyat malaysia terbaik la…rakyat malaysia mmg sempurna sgt dr segi budi bahasa,agama…

  5. Cantik ke rambut pendek??! says:

    Cantik! Baru ni lah baru wanita sejati..gojes muka sweet rambut panjang (pendek2 tak main lah) body sedap pandai dressing..and pasti dari family berduit sendiri.

  6. bukulima says:

    Olga xusah la jg tpi kain org,biarla aslkn dia bahagia..slalunya yg ckp mcm tu lg truk dr yg kne ftnah…:p

  7. draco says:

    patutla maksiat berleluasa. bukan nak menegur tapi siap kutuk yg menegur. mana tau yg menegur tu lebih teruk? yg kena tegur mmg dah nampak gambarnya

  8. Hamba Allah says:

    kalau rasa diri tu dah sempurna sangat, then baru kau boleh kutuk orang lain. :) manusia haiii manusia.

  9. mawar says:

    Hidup nak kutuk orang je tahu #typicalmalaysian

  10. awek cun says:

    org2 yg komen lebih sebenarnyerr berangan nak dpt awek cun n seksi…tpi x dpt..wekk..kesian…berangan lebih,kutuk lebih

  11. Kawin jelah..dah mampu dah tu hafiz…sama padan.

  12. joyah sport says:

    apa yg joyah perhatikan kebanyakkan retis malaysia ni blum ada ikatan yg sah lagi dh pergi bercuti dgn kekasih mcm pergi honeymoon suami isteri.. bkn retis je la tpi org yg tgah berpasangan sebagai sepasang kekasih sekarang ni…. joyah tak tahu la ape best & hebatnya bercuti dgn kekasih ni… bkn joyah nk mngutuk tpi knyataannya.. yg blum berkahwin hidup dh mcam org yg dh kahwin pegang sana sini,pegang tu,pegang ni memang dh macam org kahwin la… so, kepada yg mengomen tu jgn tahu nk komen je.. cermin diri tu sikit, kalau x de cermin joyah belikan kat kedai rm2

  13. Dee says:

    MALAYSIA MMG DOUBLE STANDARD NYAH!
    kalau c Hapiz ni ke hulu hilir bw pompuan di diam kan aje…
    kalau retis lain dh berjela komen kutukan di sini!
    cthnya Hazama & Qi Razali!
    walhal situasinya sama je…

  14. Selalunya begitulah..cuti dulu baru kawin….tapi banyak dah berita mcm ni dan disensasikan..diharap peminat2 mendoakan kebaikan lebih dari kejahatan dan semoga mereka bertemu jodoh akhirnya…

  15. dina says:

    olga ney kn dr mle aq bce blog2 gosip mcm2 ayat dye..xtawu uh law ade org lain pki nme olga gak..org y pki nme olga ney mesti komen mcm ney kew ? btw olga,law esok2 ko meninggal & xsempat mnx maaf kt semua org y ko tabur fitnah ney..sendri padan mke la ea..tanggung la ko dosa2 ko memfitnah org tu..

  16. Wira Merah says:

    Harap tiada apa2 yg tidak baik berlaku pada Hafiz dan kekasihnya. Walaupun banyak yg berprasangka buruk. Dengan berprasangka burukpun sebenarnya dah mengambarkan yg kita bukannya baik sangat. Tuduh org lain atas alasan orang lain pun buat…

  17. bunga cinta says:

    sesama islam harus tegur menengur bukan.tpulang pd individu nk trima ke x.pape pun smga hafiz bhgia n smp ke jinjang pelamin :)

  18. mikalala says:

    wahh belum pape dah kesana kesini . hebat nya kamu hafiz ..

  19. artis semua bodoh says:

    Hafis CAKAP JELA PEGI SANE AGAK LINE CLEAR SY TROS HENJUT BERTUBI2 DAN CUMSHOT DIMUKA GF SY… ADOI SPIN LEBIH KAU NI.. XKAN LA LAGE PIPI JE KAT SANE.. PUI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *