Emma Maembong: Saya Tidak Tahan Dengan Sikap Zizan


Oleh Rotikaya Staff pada
07 January 2015, 7:01PM

Sehingga saat ini masih ada peminat pasangan Zizan Razak dan Emma Maembong yang seakan tidak percaya pasangan kegemaran mereka yang sering nampak serasi di hadapan kamera sudah pun berpisah — tidak kurang juga yang mendoakan mereka untuk kembali bersama.

Zizan Razak sehingga saat ini masih belum mahu memberikan apa apa komen berhubung perkara ini namun laporan Berita Harian terbaru memuatkan kenyataan terkini Emma Maembong berhubung keadaan sebenar hubungan mereka selama ini.

“Mungkin selama ini orang melihat kami sebagai pasangan yang sweet tetapi mereka tak tahu apa yang saya lalui. Jika asyik berendam air mata saja buat apa diteruskan hubungan ini. Sampai bila saya nak makan hati,” ujar Emma Maembong kepada wartawan.?



BACA: Emma Maembong Sahkan Putus Cinta Dengan Zizan Razak

Beliau turut menambah yang hubungan dengan Zizan Razak sudah lama goyah namun baru baru ini sahaja beliau nekad untuk memutuskan hubungan cinta mereka.



“Mungkin perpisahan ini akan ada yang menyalahkan saya sebagai punca. Terpulang. Ada benda yang saya sudah tidak mampu lagi bertoleransi dengannya. Saya cintai dia selama ini ikhlas dan pada satu tahap saya sudah tak mampu bertahan lagi dengan sikapnya,” tambahnya.?

Emma Maembong juga menolak cakap cakap yang mengatajan beliau seorang mata duitan yang mengikis duit Zizan Razak dan kemudian meninggalkannya.

“Kalau dari awal saya nak kikis duit orang lebih baik saya cari lelaki yang lebih kaya,” ujarnya.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Komen & Lain-lain
86 komen untuk “Emma Maembong: Saya Tidak Tahan Dengan Sikap Zizan
  1. anti zizan says:

    Akhirnya diorang berpisah jugak. Zizan bajet hensem. Huh. Ingat dengan duit boleh tapau semua awek2 lawa ke.

    1. Merah Indah says:

      Looks who talking ? Handsome ker you ? Duit dlm poket dah belambakk ? Sekurangnya zizan tu lgi bagus dri you, kesian ehh benci org yg x tau pun yg kaw ne wujud, busuk hari sgt , end of story

    2. amran says:

      huhu..busuk gile hati ko

    3. mzm says:

      ya! saya setuju…berangan la si Zizan tu. mentang2 org suka dgn lawak dia, dia ingat pompuan cun layak ker dgn dia? Emma deserves a better person. kan?

  2. iza says:

    klau dah itu yg ditakdirkan pdnya..xpelaaa..emma bkn jodoh dia la tu.buat apa nak menyalahkan sesama diorg…

  3. MsG says:

    hmmm..I hope she’d find her mr right..and her mr right is right here.. ^_^

    1. nf says:

      amboi amboi. hehe.

  4. dimanasweet says:

    Mungkin dah bukan jodoh…redha aje…kalau Ade jodoh pon takkan kemana…

  5. tehpanas.com says:

    kalau dah jodoh x ke mana… adinda pujaan kanda…

  6. Beralihlah ke panglima kami, Paduka Amran Sukarjo Wudhoyono duhai Emma Maembong. Qaseh perlukan belaian seorang ibu. Mama Amran dah naik jelak. Haritu dia nak bagi Qaseh minum clorox masa sarapan pagi sebab malas nak jaga Qaseh dah.Saya tak memaksa Emma tetapi Paduka Meran lebih kelakar dari Zizan dan PUNCHLINEnya lagi berbisa dari Zizan dalam Virus tu. Cepat-cepatla sebab nokia 3310 Paduka Meran dah start meroyan sebab byk gila mesej dalam inbox yg mna mereka mahu jadi pasangan setia utk Paduka Meran. Sekian. Salam 77.

  7. Qu klorox says:

    Ko pn bukn prfect emma…kite tnggu je jwpn dr Zizan pulk ye.dia needs someone msa dia sdang d bicarakn..ko pulak tnggalkn dia.aku mmg x bekenan ngn ko.dlu yo2 oo nafikn x brcinta..tp brcuti mmnjang sma2,pas tu bru nk mngku,dh mngaku..berkepit je.dh lma bru nk mkn ati..jgn pulak gne mcm ayat Hanis..ye??

    1. ntah ape2 says:

      betull..tu…suma nk cita lua dlm..xpk lak ms bkepit sna sni …plss laa be matured..awk tu dh la artis…wat malu kaum hawa jela!

    2. amran says:

      ni sekor lagi hati manyak busuk ooo..

  8. chacha says says:

    Saye tak setuju emma ptus dengan zizan

  9. chacha says says:

    Saye x stuju zizan ptus dgn emma

  10. sallygersang says:

    Yg pasti zizan dah puas belasah emma…lepas ni zizan cari lubuk baru ler…at least emma dapat juga rasa kemewahan.

  11. seorang insan says:

    Kita ni sebagai seorang insan. Mendoakan terbaik bkn mencaci. Awk tu tak tau pun ape yg ade dlm hati mereka. Jgn nk bertindak melulu. ALLAH itu MAHA ADIL. Suatu hari nnti bende yg awk ckp tu akn jdi kat awk. Wallahualam

  12. whosebadsinbad says:

    Dahla biarla mereka…alah alam cinta ni ada jodoh kawin tiada jodoh berpisahla…apa nak buat…biasala klau dah tak suka salahkan antara satu sama lain…bila suka semuanya indah…klau jodoh tak kemana…sedang org dah kawin pun kdg2 tak boleh carry ni lagi cuma bercinta je…kita takyah tokok tambah bukan kita yg bercinta dgn mereka ni jadi takyah kutuk2…semoga dpt jln penyelesaian…

  13. Shhh says:

    Emma buat pa bgi komen yg memalukan zizan nmpak mcm zizan yg slh..ksh emma ni dh mcm isteri yg kna lepas cerai..berendam air mata bagai..yelah kita bercinta bkn semuanya manis…tpi tak perlu lah kot nk bercerita smpai mcm tu skali..no komen sudah…dh lah zizan skrg ni tgh da masalah dgn saman kat mahkamah..komitmen dia dgn virus lgi..nk jg hati ko lagi..ada ckp zizan jd mcm ni..sbb dulu tgglkan leez…tk perlu nk ungkit ksh silam dia lagi..leez pun dh bertemu jodoh..jdi ada hikmahnya kt situ..sama gak mcm kes zizan..dulu mgkin zizan tk serious lg msa tu….dn mgkin da perancangan nak kawin dgn emma…

    1. ntah ape2 says:

      yeesss!! agreed with u!!

  14. Matbon says:

    Dapat gak zizan bw ke seluruh jepon….ms shooting jejak jepon

  15. Anoy says:

    seriously??? kahkahkah… tak aku sangka dlm dunia sekarang masih ramai lagi yang give damn tentang cerita cinta artis… baca komen korang bbetol buat aku ketawa ngekek… bangunlah semua… sedarkan diri… Balqis tak perlukan cinta untuk bergelar pelakon terbaik asia… cerita hampeh begini patutnya dilongkangkan… zaman URTB dah lama berlalu… orang lain dah ke depan… korang sibuk nak ke belakang….

    lepas ni ada yang akan komen…. “eleh… ngko pun baca gak”, “mengata orang… tapi ko buat apa kat sini” hahaha… ayat tipikal bila sentap..

    1. Ms R says:

      bodoh

  16. xsokong mana2 pon.. says:

    hhmm.. kalu dah putus tuh cakap aja la dah putus n full stop.. xyah nak bukak cerita berendam air mata bagai.. nih dah pose macam2 dari gambar sampaila statement sayang menyayang.. at last nak kutuk mengutuk plak.. be professional..

  17. lolong says:

    Zizang mmg gini pangainya.becinta tp suka pasang skandal sano sinih.geng2 aku penah kene ngan zizang,padahal ada gf p suka ngayat orang lain..test power.tah2 kantoi mesej2.nk yg cun2 je.dia cpt jemu ngan pompuan.

  18. lynn says:

    biasa lah tu. masa hangat bercinta bukan main puji pasangan. dia kelakar, dia lah yg paling memahami, tak kira rupa yg penting hati bagai. dah putus habis dikutuknya. tak boleh ke kalau putus tu diam2 je. takyah nak jaja cerita. ambil contoh intan ladyana, sampai ni kita tak tahu apa sebab dia ngan kamal adli putus. kadang aku rasa si emma ni over. gedik lebih. zizan pun sama. dia ingat dia lah most wanted. apa2 je lah!

  19. syikin says:

    Dua dua pun kena muhasabah diri.putus tu tak bermakna takleh nak kawan kan…tapi kalau dah start bukak cite cam gini kan dah tak sedap.

  20. bini orang says:

    emma gedik …da clash2 je la xpyh nk kecoh mkn hati bagai….dasar budak2… n zizan plak poyo… bajet ingt dia hero malaya…muka mcm bngla…kbai

  21. comei says:

    Alaa, dah tau si Jijan tu playboy,semua awek yg cun dia nak try.sampai bile emma nk tahan, sekarang ok lagi la, kalo dah kawin, dah x cantik mesti jijan dah x pandang…Kebetulan Kamal Adli pun baru jea solo dan perlu teman, so lama2 tercouple la…btw, xde org lain ke Emma, Intan pun tinggalkan Kamal sbb dia tu tak nak commitment(kahwin)..@ least cari la yg lain..

    1. lynn says:

      siapa tak nak kamal adli tuuu.. handsome nak mampos! jauh beza dgn zizan tu haha

  22. suriani says:

    sudah sudah la..kita xtahu salah siapa xpayah menjadi hakim ..sedangkan kita ni pun bukan baik sgt pun..mari kita doakan tuk kebaikan .dgn mengutuk mengata mereka kita dpt apa?

  23. Mazz says:

    Tak ada jodoh….mcm mn pun perancangan kita Allah jua menentukn….pd zizan n emma apa ug berlaku ada hikmahnya n bukn sebab2 dia mcm tu n mcm ni…Semoga kalian berdua berjumpa dgn jodoh yg sesuai. Amin.

  24. Selesaikan masalah secara baik. Ingin mendapatkan tips Punca gaduh besar? Sila layari http://www.wom.my/keluarga/punca-gaduh-besar/

  25. HERO Jb says:

    Zizan bkn hensem>pun

  26. azuea says:

    i mnt baim n el je.mga ad jodoh mereka ramai yg mendoakan

  27. LOLA says:

    ADUHAI EMMA, STOP LA MALUKAN DIRI SENDIRI DAN KELUARGA.

    1. Hero Jb says:

      kesian keluarga emma kan

  28. zizan razak says:

    nmpk sgt kak emma nk caras duit zizan…ingat dgn muka boleh beli orang ke???ingat zizan x laku ke???ingat zizan tu robot ke??? nak ikyt ckp org??

  29. twentyfourphotography says:

    Allah kata…”perempuan yang baik untuk lelaki yang baik”

  30. Fatehah says:

    sya x setuju kak emma putus n abg zizan ..please kak terima blk abg zizan ..abg zizan pon masih cintakkn akak ..sya tau akak yg lalui semua niee ..mgkin ada hikmah di sebalik semu niee ..

  31. ibrahim MD says:

    Saya doakan antara Zizan dan Emma ada jalan penyelasaian. Setiap ujian Allah ada sbbnya : mungkin Allah nk hapuskan dosa kita, mungkin krn dosa dan maksiat yg telah kita lalukan atau Allah hendak mengangkat darjat keimanan kita atau Allah hendak menguji tahap kesabaran seseorg hambaNya.

  32. Mrs H says:

    Kata dah lama makan hati……….november aritu nampak kat guardian publika….punyalah gedik si emma ni…….nak beli ubat gigi siap tanya zizan”abi..abi….yg mana elok”(dlm suara gedik and mengada)…….saya and anak anak nak termuntah hijau dengar…….tulah……panggil lagi abi…….kan sumbang mahram tuh…..

  33. papetah says:

    Korang ni,sudah2la,xde gunenye kite ni dok kutuk keji,humans aren’t perfect.we make mistakes too.ape yg hanye kite prlu buat hanye doa utk kebaikan mrk.. Allah je yg tau ape sbb dsbaliknye.hmm,mmg susah jdi artis ni,kne kutuk maki.be patience..

  34. Niat tu da btol Alhamdulillah,tpi bile tengok cara Nauzubillah!@_@

    1. Support ape yg ‘papetah’ kte

  35. lens hijau says:

    Allah dh tetapkan jodoh kita sejak kita lahir lagi… Percayalah janji allah tue pasti….. Wallahualam…

  36. haha..dlu spe suruh becinta beria..kan dah padan muka..hahahaha

    1. cyzan bonza says:

      ema pegy blaa je la!pngikis duit,kcwe kn zizan,pncaci!!aq lbh rle kw d hkmn la..wooo!!jge skt mlt tu!cibaaiii lu sialan celake kpala otk lu!

  37. jemah says:

    Kawal la tingkah laku. Dah x suka tu diam je x yah nk kluarkn smua cite buruk mmasing. Malu kt org weiiii!!!! Ramai je artis pandai bawak diri. Jd mmenda camni dorg diam je smp keadaan reda. Ada tu lg bercerai..sepatah pun x ada nk komen negatif psal ex dia. Lama2 org bhenti provok snyap dah. Potpetpotpetpotpet

  38. bellaaa says:

    adat bercinta tu biasa laa..kalau dulu bukan main beria, sekarang putus. lumrah la kan. ramai kot jadi mcm tu. tapi mmg tak elok la burukkn pasangan kita pada public. sekurang2nya pada org yg terdekat kita cukuplah utk luahkan perasaan. btw, tak pernah bercinta kot nak kata padan muka tu. jangan la nk bajet hidup kita ni sentiasa perfect. bak kata mak, hidup ni berputar. ada masa kita di atas, dan juga di bawah. skg ni masa orang lain, tak mustahil satu hari jadi kt diri sendiri pulak…

  39. mrupai says:

    Kenapa lah ni suka sangat mengata orang depan depan dan mengata belakang , mencaci menghina. Hidup dalam perkara remeh temeh mengadu domba kehidupan orang lain. Berhentilah buat kerja sia sia macam ni. Apa dapat ? satu benda pun takda hasil.

  40. azila says:

    Inilah kehidupan dik weiii

  41. saman xxxxxxxx says:

    Kau ingat duit tu boleh bawa mati ke?
    Lepas ni kau cari la (mata pencarian) yang lain
    Muke je cantik??? Tapi hati ………….

    Sian abang zizan

  42. kiah pekasam says:

    cume satu je aku nak cakap. semoga kita semua hidup bahagia sentiasa. insyAllah. aamiinn :)

  43. dua2qujelak says:

    Emma you deserves a better person like me…..dr awal lg i da tau u mmg tak sesuai dgn gologan yg bajet hebat…..dia yg patut menyesal…u jgn sedih2 ya

  44. Hehadesss says:

    people are so noisy and busy body when it comes to love the deelings matter sama laa macam kau kawin nanti pasangan kau takcapai standart dengan kau and org kata tuu laa gemuk lagi kan bini pun burun kau suka laa ? lantak dia laa nak rembat pompuan mana pun and btw perempuan suka lelaki yang lawak bukan nyaa Haters tak guna macam kau . jangan laa tunjuk kampung dkd sini

  45. pakmalau says:

    xpe ema, meh kat abg ni…abg ado leh jaga ema baik2 xmcm dia tu…….

  46. cakap pakai otak says:

    Xbaik ckap tanpa usul periksa,free2 dah dapat dosa..korang xtahu jgan main ckap bukn2..otak kat lutut btol..xtahu diam..goblok

  47. Zizan Gila Glamer says:

    zizan tu suka over , emma baik putuskan dia je?? tkpa perempuan pngikis . lumrah la kan tkk kn perempuan nk dbgi mkn keropik lekor tiap hari , hmmm syuh syuh zizan p berambus , harap tenggelam ;)

    1. dengar cerita says:

      saya dengar cerita emma putus ngan zizan sebab zizan suka membazir dengan duit tang banyak tu..betul ke?

    2. dengar cerita says:

      saya dengar cerita emma putus ngan zizan sebab zizan suka membazir dengan duit yang banyak tu..betul ke?

  48. norhafiza copy says:

    harap kau mandul la kan, atau menjadi anak dara tua ;)

  49. sape2 jelaa says:

    Kita tak boleh mengata diorang sesuka hati kita . Segala yang berlaku pasti ada hikmahnya . Doakan zizan dgn emma sentiasa happy dgn life masing-masing. Aminnn .

  50. kelakau says:

    Orang2 yang komen nie byk yang lupa gosok gigi. .bau. .macam mulut longkang

  51. saidatulsue says:

    Sye x setju emma gn zizan puts.sye ske diorg.sye doakan zizan gn emma brstu semula

  52. nuqa says:

    emma sangat comellll

  53. nuqa says:

    mmmmmmmmmmm
    emma comelll

    1. cyzan bonza says:

      nuqa,awk mmg nx spkat dgn c ema tu ke?woo!ni lbh lwk le bep..hti awk sme je busuk mcm ema..sp nk spkt dgn dy tue blaa!!!!!!keyh….stlz smua bubar n yq lbh pntg ema lbh baik x pyh smbg blk kt zizan..hmm,abg zzan tbh je ye….gd by!!bla hhahaha:-):-)

  54. nuqa says:

    saye sangat minat emma

  55. emma rashid says:

    bersabarlah semua insyaalah ade jalannya
    goodluck for your new lifa to abg zizan and kak emma maembong

  56. good luck for the new life
    ze story love

  57. Visnisa says:

    Muncung mcam tak sekolah.. Menghina orang lain , merasa dirinya sudah hebat.. Memang kurang hajar kali punya mulut

  58. Sabrina says:

    abang zizan dan ms. emma ini hanya blm menemukan pasangan yg match for theirselves.. pabila mereka berdua ditakdirkan jodoh, maka akan cinta lama bersemi kembali ~

  59. Afiqah says:

    Sye tk nk abg Zizan ngan kak Emma tu pts~ dri pndngn sye , mrka tu sngt srasi n spadn~ udh2lh nk caci maci mrka dua~ kta bkn twu sngt pon . Kta tk sdr jga dri kta nie smasa bcnta dlu , sma cm diaorng kn ? Mna twu ada hkmh dsbalik smua nie~ kta bdoa je , mga hbungn mrka bdua akn dtrima oleh Allah S.W.T .

  60. muhd faris says:

    Semua manusia pnh buat salah xyh lh nk kutuk2 doa kn yg terbaik dh ni kutuk2 cuba korng yg kutuk2 tu berada di tmpat diorng dh lh terbuat silap kne kutuk lgi kompom korng skit hati malu jdi xyh nk kutuk2 bgai doa kn terbaik je buat diorng….

  61. wdz says:

    Xhbis pn beras kmu kt umah tu

  62. cyzan bonza says:

    zizan tu mmg ksian..ema tu yq x brhti prut..mmg ptt jd smpah je!

  63. cyzan bonza says:

    mlt ema tu busuk btl la!style je bgs,prngai dy nth kmna..klw ye pn jgn lx smpai mcm tu..abg zizan ksian btl sye tngk…ema pla glakkn..dy fkr lcu la sngt nx ktwa kn zzan…lu bla je la…dsr ikn kembong

  64. lu langsi,lu mamposs la emma!!berak tpi jalanan..mkan tai lembu!!busuk hati mcm biasa!!biasala aq kn ikan kembong!!hahahahah!!ikan kembong bekembong badan

  65. ema says:

    K pd smua yg comen,kite xtau ape yg sbenrnye brlaku..Mgkin emma nk brubh jd yg lbih baik,Kite bukn allah utk hukum dia.Bialah dia dgn kputusan dia.

  66. 4DK says:

    Takpelah emma buat camne…….tabah lah ye….

  67. michael says:

    jodoh di tangan tuhan…klu itu jodoh di berinya takan kmana

  68. Wawa says:

    Emma pun sama gelik juga layan jantan
    Lps zizan layan kamal pula…jgn nk salah kan zizan je…salah kan diri sendiri dulu…hati siapa yg hitam awk ke zizan…

  69. rafiqkie says:

    life must go on… cik emma, teruskan perjuangan anda jangan patah semangat, teruskan selagi termampu khas dari saya…**friend of pak yus..rip…

  70. syaf says:

    Korg nie x de prasaan ke biar la zizan tu nk kikis duit sbb duit bkn bleh bwe ke sne nnti ke alam yg kekal buat slamenye duit nie kite x pyh lah nk simpan2 duit bkn bleh tlg kite nnti.nie fakta ustazah kt sekolah aku bgi tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *