fbpx

“Yang Nyanyi Sumbang Pun Sedar Tak Awak Dijadikan Bahan Lawak?”

Baru-baru ini, hangat diperkatakan mengenai satu program nyanyian yang mencetuskan kontroversi apabila mengambil individu yang tidak sesuai sebagai peserta.

Susulan itu, rata-rata netizen melemparkan komen negatif menyifatkan program tersebut hanya sekadar mahu mengejar rating sahaja. Perkara itu turut mendapat perhatian pengacara dan pelakon Dato’ AC Mizal tampil bersuara mengenai kontroversi tersebut.

BACA: “Dah Tahu Dia Tak Boleh Nyanyi, Kenapa Panggil Juga?” – Hattan

Katanya lagi, adalah lebih baik jika beri peluang kepada mereka yang boleh menyanyi. AC Mizal turut mempersoalkan mengapa mahu viral dengan perkara negatif dan tindakan itu boleh membunuh industri hiburan.

“Bagilah betul-betul peluang kepada yang boleh menyanyi. Kenapa sekarang nak sangat jadi viral dengan perkara negatif hmmm MALU WOO!Betul betul merosakan industri. We are killing our own industri will this stupidity,” tulisnya.

Menerusi perkongsian di Facebook itu, AC Mizal turut menegur pihak produksi yang sudah belanja berjuta ringgit untuk program berkenaan tetapi penyanyi sumbang yang lebih diingati oleh penonton.

“U belanja berjuta untuk satu show dan yang orang ingat adalah penyanyi sumbang! Fuhhh tak fikir ROI ke?Rosak branding!Yang nyanyi sumbang pun sedar tak awak dijadikan bahan lawak?Keturunan u tak malu ke?,” katanya.

Perkongsian AC itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang bersetuju dengan pendapat pengacara itu kerana tindakan mengejar rating itu boleh menjatuhkan industri seni.