Bukan mudah untuk kami bertemu dengan bintang muda, Tiz Zaqyah ini. Kali terakhir sekitar Oktober tahun lalu.

Terbaru berkaitan Tiz Zaqyah, gadis yang bakal menyambut ulangtahun kelahiran ke 23 bulan hadapan ini akan tampil dengan drama bersiri baru, Sofiyya.


Tiz Zaqyah dalam sessi bertemu media tidak segan silu mengakui diri’nya seorang yang boros jika berbelanja — lebih lebih lagi ke’arah makanan.

Pelakon yang mula menyinar melalui drama Nur Kasih ini berkata beliau suka membawa rakan rakan & membelanja mereka untuk makan bersama kerana itu membuatkan Tiz Zaqyah gembira.

“Saya masih muda rasanya — 22, bulan hadapan saya masuk 23. Dan, saya belum mula belajar apa apa ilmu pengurusan kewangan.”

“Saya seorang yang boros sebenarnya, terutamanya makanan. Saya akan bawa kawan kawan pergi makan dan gembira melihat kami semua bersama. Eh kita makan apa pagi tadi?” kata Tiz Zaqyah merujuk kepada pembantu peribadi beliau.


Tiz Zaqyah turut mengakui yang duit itu penting dan bercadang untuk membeli harta & aset sebagai pelaburan masa hadapan. “Tapi kan, I masih mudalah. Iskk.”

Rindukan Tiz Zaqyah, tonton drama baru untuk slot Akasia berjudul Sofiyya bermula 7 malam hari ini di TV3. Gambar Tiz Zaqyah ketika sidang media petang semalam selepas ini. Enjoice