Disclaimer: Sebahagian informasi dalam artikel ini datang dari forum hiburan terunggul, terhebat & terkemuka Malaysia, Cari.com.my.


Kami rasa sangat perlu untuk kisah ini di’tulis semula dalam sebuah entri baru biar tiada orang yang keliru dengan kisah yang ingin kami sampaikan.

Awal malam tadi, Fasha Sandha keluar dengan satu kenyataan panas melalui Twitter yang menyebut tentang seorang wanita mengganggu teman lelaki beliau & juga Almy Nadia.

Kami yang lurus bendul menyangkakan tulisan itu di’tujukan kepada Nora Danish tanpa sebarang syak wasangka & kajian lanjut. Kepada Nora Danish, kami pinta kemaafan.

Menurut salah seorang rakan baik & juga orang belakang tabir karier Fasha Sandha, wanita yang di’maksudkan dalam kenyataan tersebut merupakan pelakon popular Nur Kasih — Tiz Zaqyah.


Dalam kisah yang di’sampaikan, ramai wartawan media perdana tahu akan hal ini dan ada menulis beberapa artikel berbaur gossip untuk menegur perbuatan Tiz Zaqyah ini.

Ketika artikel gossip itu keluar, Fasha Sandha masih mahu perkara ini di’rahsiakan dari pengetahuan umum kerana mahu menjaga nama baik Tiz Zaqyah.

Namun, selepas Rizal Ashram mengakui yang Tiz Zaqyah ada menghubungi beliau pada jam 4 pagi sebulan lepas mengajak beliau keluar melepak di Subang, Fasha Sandha tanpa ragu mahu umum tahu belang sebenar Tiz Zaqyah.

Sumber juga ada menyebut selepas umum tahu tentang suprise Rizal Ashram terhadap Fasha Sandha di Terengganu beberapa minggu lepas, Tiz Zaqyah mula berangankan yang beliau boleh merasai perkara yang sama dengan kekasih Fasha Sandha tersebut.

Rizal Ashram memang di’akui oleh kenalan yang beliau sangat menyayangi Fasha Sandha dan tidak mungkin melayan ‘permainan cinta’ mengarut Tiz Zaqyah.

Berkaitan Fizz Fairuz, menurut sumber, Tiz Zaqyah pernah menelefon kekasih Almy Nadia tersebut lebih 10 kali pada jam 3 pagi.

Nampaknya, kita ada pelakon drama realiti terbaru untuk dunia hiburan hari ini. Tetapi, yangtidak sedap’nya, kisah Tiz Zaqyah ini masih ada sangkut paut dengan Fasha Sandha.

What goes around, comes around? We’ll see.