fbpx

Terpalit Isu Janna Nick, Nazim Othman Mohon Maaf

Kontroversi melibatkan pelakon dan pengacara, Janna Nick mengenai dakwaan menghina bintang K-Pop masih lagi hangat diperkatakan di media sosial. Namun, timbul salah faham sehingga nama pelakon Nazim Othman turut terpalit sama hanya kerana telah memberi komen di posting Janna.

Malah, ruangan komen Instagram Nazim juga turut diserang oleh peminat K-Pop yang memintanya untuk membuat permohanan maaf serta mahu mengambil tindakan undang-undang jika enggan berbuat demikian.

BACA: “Tak Masuk Akal Saya Gelar Lisa Blackpink Dengan Nama Mengaibkan”

Enggan memanjangkan salah faham tersebut, Nazim tampil memuat naik video permohonan maaf serta menjelaskan dia tidak menyangka komennya itu melukakan hati ramai pihak.

https://twitter.com/wwawaaaaa/status/1363733520179363845

“Saya nak minta maaf kepada semua orang seikhlasnya dari lubuk hati saya jika cara saya mengakibatkan ramai terluka atau terasa hati.

“Terutama sekali komen yang saya tinggalkan. Saya komen kerana saya tidak percaya dengan apa yang ditulis,” jelasnya.

Permohonan maaf Nazim itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji tindakannya meskipun dia tidak melakukan kesalahan dalam hal tersebut. Malah, rata-rata tidak menyalahkan Nazim kerana dia tidak menghina mana-mana ahli kumpulan Blackpink atau orang lain.