fbpx

Melakonkan watak Hantu Kum Kum dalam siri terbaru Malaysia Ghost Stories, pelakon Ellie Suriaty mengakui telah tergigit leher seorang pelakon wanita sehingga menyebabkan lebam.

Menurut Ellie, gigitannya itu tidak sengaja sehingga menyebabkan leher pelakon itu lebam seakan-akan kesan gigitan cinta.

BACA: Amal Makanan Sunnah, Ellie Suriaty Hormat Keputusan Anak Tolak Vaskin

“Saya puji produksi mencari watak mangsa kepada Kum Kum sebab memang ambil pelakon remaja. Pengalaman saya, tergigit kuat sangat sampai dapat love bite. Saya terbawa-bawa dengan karakter.

“Dari pemainan watak, ada pemujaan dan sebagainya. Jadi saya ada apply teknikaliti dari seni persembahan teater dalam presentation watak itu, dimana dia ada muntahkan darah yang disedut secara terbalik.

“Memang menarik untuk penonton televisyen. Apapun saya memang seronok melakukan watak ini,” katanya.

Dalam pada itu, Ellie mengakui meskipun pernah mengarah cerita hantu namun dia seorang yang penakut sehingga perlu memastikan dirinya sentiasa bersama dengan kru produksi.

“Saya penakut walaupun pernah mengarah cerita hantu. Kadang-kadang kalau tulis skrip cerita hantu bila tengah malam dengar anjing menyalak saya akan terus berhenti.

“Malah ketika penggambaran telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong, saya pernah ditinggalkan bersendirian dengan pakaian pocong.

“Ketika itu pula kru kamera kehabisan bateri, lagilah pula saya sendirian dan tak boleh bergerak. Waktu tu ada dengar ada cik poti sahut menyahut dan saya pula terikat dengan pakaian pocong tak boleh bergerak,” katanya.

Hantu Kum Kum merupakan salah satu daripada naskah drama siri Malaysian Ghost Stories terbitan Arie Zaharie Productions. Drama terbabit menjalani penggambaran pada tempoh PKPB sebelum ini Kelang, Selangor.