Pertama sekali, tidak kami ketahui apakah protokol untuk menulis kisah tentang kerabat diraja Johor — jika ada tersalah dan silap perkataan, harap di’ampun.

Hari ini secara rasminya Duli Yang Amat Mulia Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim Ismail, Tunku Mahkota Johor menyertai dunia Twitter dengan membuka akaun rasmi dengan handle @HRHJohor2.


Rakyat jelata negeri Johor yang mempunyai akaun Twitter kini boleh berinteraksi secara terus dengan D.Y.A.M Tunku Mahkota Johor yang sememangnya sebelum ini di’kenali dengan imej berjiwa rakyat — yang belum ada Twitter, tunggu apa lagi?

Yang menarik perhatian ramai di dunia Twitter hari ini ialah ayat pertama tulisan D.Y.A.M Tunku Mahkota Johor ini yang di’tujukan khas buat kekasih tersayang, aktress Nur Fazura.

Sehingga ke saat artikel ringkas ini di’tulis, akaun Twitter baginda telah berjaya mengumpul pengikut seramai hampir 700 orang dan aktif melayan setiap sapaan warga Twitterjaya.


UPDATE-1: Rupa-rupanya, hari ini merupakan hari ulangtahun percintaan D.Y.A.M Tunku Mahkota Johor & Nur Fazura yang sebenarnya kami sendiri kurang pasti yang ke berapa. Tahniah buat mereka berdua!