Buat sesetengah selebriti, berkahwin merupakan tiket untuk mereka berehat seketika daripada dunia seni. Bergelar isteri kepada penjaga gol, Mia Ahmad memilih untuk meneruskan kerjayanya sebagai pelakon memandangkan kerjayanya masih di peringkat permulaan.

BACA: Sekitar Resepsi Perkahwinan Mia Ahmad, Izham Tarmizi


“Waktu saya berkahwin dua bulan lalu kerjaya saya masih berada pada peringkat permulaan dan tidak mungkin akan berhenti terus, tetapi hanya memperlahankan kerjaya lakonan. Ada juga peminat yang bertanya, kenapa saya berkahwin terlalu awal ketika kerjaya sedang menyinar”

“Namun, saya percaya setiap orang rezekinya berbeza-beza. Saya juga bukan muda lagi jadi keputusan berkahwin dan memperlahankan kerjaya lakonan dibuat berdasarkan beberapa faktor,” jelasnya kepada Harian Metro berhubung dengan perancangan kerjayanya.

Kalau diikutkan memang agak lama Mia menyepikan diri dari dunia lakonan. Mungkin masih di fasa bulan madu bersama suami. Terdahulu Mia dan Izham Tarmizi telah selamat diijabkabulkan pada awal Januari lalu. Dalam majlis itu Mia menerima mas kahwin sebanyak RM2,000. (rtky/w)