Perkongsian seorang netizen di laman Twitter membuatkan pelakon Sharnaaz Ahmad bengang apabila individu itu mahu rembat kepala anaknya, Jebat Jayden.

Memetik Utusan Online, Sharnaaz menyifatkan status individu itu dianggap tidak menjaga kata dan laku sehingga tergamak menyentuh mengenai anaknya. Pelakon itu turut mencadangkan supaya kerajaan mewajibkan setiap pengguna media sosial berdaftar dengan maklumat yang sahih.


BACA: “Abang Tak Main Taik Dik..Adik Yang Gila Bayang…” – Sharnaaz Ahmad

“Mudah saja, kerajaan perlu wartakan setiap pengguna media sosial perlu berdaftar supaya pemilik akaun adalah pemilik satu entiti yang mudah dikenal pasti dan bukan akaun palsu.

“Jadi mudah pihak berkuasa tangani masalah wira papan kekunci seperti ini dan ancaman pada individu lain. Contoh seperti budak ini yang spender (seluar dalam) pun mak beli. Kerajaan perlu lebih peka. Ini untuk kebaikan semua,” katanya.


Ditanya sama ada sudah menerima permohonan maaf dari individu tersebut, Sharnaaz berkata dia enggan ambil peduli kerana baginya tidak penting.

“Tak penting pun. Sebab kebanyakan wira papan kekunci ini memang depan-depan menggigil. Jadi abaikan. Teruskan pandang ke depan,”katanya.

Difahamkan, perkongsian individu itu turut dibalas oleh Sharnaaz. Bagaimanapun, Tweet itu telah pun dipadam oleh individu berkenaan.