Kalau korang nak tahu di Kuala Lumpur ni ada banyak tempat street art menarik yang boleh dijadikan spot untuk ber-OOTD. Tapi memandangkan kita sekarang tengah PKP, jom masuk wishlist dulu!

Sekarang kita dah lama gila tak keluar rumah dan tak jumpa kawan-kawan disebabkan MCO, apa kata kita sediakan satu wishlist tempat lepak, sebab Kuala Lumpur dah ada Street Art baru yang boleh bertukar design dan warna dari siang ke malam.

Teknologi ini dihasilkan oleh OPPO dengan menggunakan hasil seni kreatif oleh graffiti artist Abdulrashade yang dinamakan OPPO Reno5 Friendship Wonderland. Check out video ni, mesti korang rasa cool gila!

Tahun 2020 sampailah dah 2021 ni memang sejarah paling ngeri apabila kita semua tak boleh keluar sesuka hati, apatah lagi nak lepak dengan kawan-kawan. Senang cerita sepanjang tempoh PKP ni memang pishang habis lah duduk di rumah. Paling tidak pun on movie atau video call dengan kawan-kawan. Tapi jangan risau, OPPO Reno5 Friendship Wonderland ada untuk mengubat rindu korang.

Serious cantik gila mural yang dihasilkan Abdulrashade ni. Gambar kat atas ni menunjukkan street art tersebut pada waktu siang. Mural ini menggambarkan pelbagai mercu tanda terkenal dari seluruh dunia, seperti Statue of Liberty, Eiffel Tower, Pyramids of Ancient Egypt, Mount Fuji dan banyak lagi! Tak dapat travel ke luar negara, tengok mural ni untuk feeling-feeling macam tengah tour around the world pun boleh!

Macam kami cakap tadi, mural ni boleh bertukar design dari siang ke malam untuk korang Picture Life Together Day & Night! Pada waktu malam pula, mural ini akan bersinar dan dihiasi dengan pelbagai bentuk lampu LED yang menukarkan matahari menjadi bulan! Eiffel Tower, Statue of Liberty, Mount Fuji juga akan dihiasi dengan lampu LED, menjadikannya bertambah cantik dan cool beb!

Sebenarnya Street Art by OPPO ni dihasilkan sempena pelancaran peranti terbaru keluarga OPPO Reno Series iaitu OPPO Reno5 Series 5G yang baru je menemui peminat OPPO pada 18 Januari 2021 haritu.

So apa yang syoknya dengan OPPO Reno5 Series 5G ini? Jom kitorang cerita.

65W SuperVOOC 2.0

Reno Series memang dah sinonim dengan kuasa pengecasan kilat yang membolehkan phone anda full charge dalam masa 35 minit sahaja. Jadi, OPPO Reno5 Series 5G ni bab nak charge bateri tak perlu tunggu lama. Paling penting jimat masa anda.

Kamera 64MP Untuk Rakaman Gambar & Video Jelas

Korang suka ambil gambar dan rakam video? OPPO Reno5 Series 5G ni adalah pilihan terbaik untuk korang sebab ia dilengkapi dengan kamera 64MP! So korang punya video dan gambar tu memang kualitinya tiptop dan lebih jelas. Barulah insta-worthy kata orang kan.

Yang terbaru dengan smartphone OPPO kali ni, OPPO membawakan AI Highlight Video dan Dual-view Video untuk korang yang suka merakam pelbagai video kreatif. Barulah boleh nak jadi sosial media influencer macam video yang dihasilkan Elizabeth Tan dan BFF dia Talitha Tan.

Dengan fungsi kamera AI Highlight Video, korang boleh rakam macam-macam jenis video dengan kualiti yang memang mantap, untuk kedua-dua kamera hadapan dan belakang. Macam dalam video Lizzy dan Talitha tu, korang tengok beza kan kecerahan dan kualiti video diorang?

AI Highlight Video menggunakan teknologi Live HDR untuk menjadikan video waktu siang korang lebih smooth, cerah dan berkualiti tinggi. Korang cuba tengok contoh video kat bawah ni. Memang cun kan kualiti video ni, walaupun guna kamera hadapan.

Pada waktu malam pula, ia menggunakan Ultra-Night Video untuk mencerahkan video korang walaupun dirakan dalam gelap malam. Korang tengok perbezaan kalau OFF dan ON fungsi kamera ni, jauh bezanya kan? Memang terbukti OPPO Reno5 Series 5G ni dihasilkan menggunakan teknologi yang power gila.

Ultra Night Video Rear Camera

Ultra Night Video Front Camera

Dual-View Video pula boleh menghasilkan dua video dalam satu rakaman. Di mana kamera hadapan dan kamera belakang boleh merakam dalam satu masa yang sama. Kiranya kalau korang gunakan OPPO Reno5 Series 5G sebagai perakam video hasilnya memang tip top. Tak semua phone boleh rakam serentak macam ni.

Selain daripada tu, OPPO Reno5 Series 5G juga dilengkapi dengan Night Flare Potrait yang membolehkan korang snap gambar waktu malam dan memberikan effect bokeh pada gambar korang selain meningkatkan kecerahan dan kejelasan gambar tersebut.

Yang paling kami kagum adalah Image-clear Engine (ICE) pada kamera OPPO Reno5 Series 5G ni. Dengan teknologi ni, korang boleh ambil gambar subjek yang bergerak, tapi hasil gambar korang tak blur langsung.

Korang tengok gambar ni, dah zoom pun masih clear, tak pecah pun! Itulah function Ultra Clear 108MP Image pada kamera OPPO Reno5 Series 5G ni. Memang gambar korang akan nampak detail dan clear. Zoom banyak kali pun no problem, still HD!

Kepantasan 5G

Peranti OPPO dan tahap kepantasannya tak pernah mengecewakan. Kali ini, OPPO Reno5 Series 5G dilengkapi dengan kepantasan 5G. Macam korang dah tau, 5G memiliki kepantasan 10 sehingga 100 kali lebih laju dari 4G dan keluasan sambungan juga jauh lebih hebat. Memang kalau nak main game, tengok movie, tengok TikTok, video call semua laju lah.

ColorOS 11

OPPO Reno5 Series 5G didatangkan dengan ColorOS 11 yang mempunyai pelbagai fungsi hebat tau. Jom check out!

FlexDrop

Kalau korang jenis suka multi-tasking, FlexDrop ni membolehkan korang guna pelbagai aplikasi dalam satu masa. Ia juga boleh ubah layout multi-tasking korang tu untuk keselesaan korang. Senang nak buat macam-macam dalam satu masa.

Full Scenario Game Optimization

Ni mesti gamers suka ni, sebab ColorOS 11 ni ada Bullet Screen Message, Gaming Shortcut Mode, Adjustable Gaming Touch dan Gamer Mode untuk pastikan mood korang time main game tak dikacau oleh notifications yang masuk. Dan. Korang juga bole adjust mode game korang ikut keselesaan.

Three-finger Translate

Tak payah dah nak tukar-tukar ke aplikasi lain kalau ada benda nak diterjemah, guna Three-finger Translate je! Terus siap.

So tunggu apa lagi geng?

Pre-Order Sekarang!

So korang tunggu apa lagi, terus pre-order sekarang sehingga 26 Januari ni dan dapatkan hadiah percuma berjumlah RM397, iaitu OPPO Enco W11 yang bernilai RM159, phone case OPPO yang bernilai RM129, dan percuma 1-year extended warranty bernilai RM109!

Terus ke link berikut untuk pre-order!

OPPO Online Store: http://bit.ly/3siU5bP

OPPO Brand Store: https://bit.ly/35DMDyd

Untuk perbezaan OPPO Reno5 dan OPPO Reno5 Pro, korang rujuk kat bawah ni: