fbpx

Sedih Dikritik Rakan Artis, Nabila Razali Tak Akan Berhenti Menyanyi

Meskipun nyanyiannya yang terkucil di Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35) dikritik teruk, namun ia tidak mematahkan semangat Nabila Razali untuk terus menyanyi.

Malah, Nabila berkata dia juga tidak menolak untuk bertanding lagi di pentas berprestij itu jika lagunya tercalon.

BACA: Nabila Razali Nak Berhenti Menyanyi?

“Insiden itu bukan titik noktah untuk saya berhenti daripada perjuangan dalam industri ini sebab menyanyi memang perkara yang saya suka buat.

“Tipulah kalau cakap saya tidak menangis, memang saya menangis lepas lepas buat persembahan dan sehari selepas AJL35 memang saya habiskan masa untuk lepaskan semua kesedihan itu dan kemudian bangkit semula,” katanya.

Dalam pada itu, Nabila meluahkan rasa sedih apabila ada rakan artis memperkecilkan kemampuannya dengan mengkritik secara terbuka kesilapan yang dilakukannya.

Ujarnya, apa yang berlaku sekaligus memberi pengajaran kepada dirinya dalam menilai seorang kawan atau lawan.

“Sebagai seorang manusia biasa, kita tak boleh kawal apa yang akan berlaku, saya dah berlatih tapi insiden itu dah pun terjadi dan ia di luar kawalan saya.

“Apa yang saya kesal ialah tak sangka orang yang mencari rezeki dalam bidang yang sama turut berbual pasal benda negatif sedangkan kami berkongsi periuk nasi yang sama.

“Sekurangnya insiden macam ini mengajar saya untuk tahu yang mana kawan dan yang mana lawan saya. Ada yang tidak mengenali saya tapi bercakap seolah mengenali saya daripada kecil,” katanya.