fbpx

“Saya Hantar Mesej Ke Sheila Rusly Tapi Tak Dilayan”

Ekoran daripada kemelut yang melanda pelakon Janna Nick bersama dengan Sheila Rusly, akhirnya Janna Nick secara terbuka memohon maaf kepada mereka sekiranya terdapat kesalahan yang dilakukannya sepanjang mereka menjalani penggambaran drama Leftenan Zana.

Janna Nick yang ditemui di majlis pelancaran telefon pintar Vivo V15 berkata dia tidak mahu lagi mengulas lanjut mengenai isu ini, malahan dia cukup menghormati pelakon Sheila Rusly yang sudah dianggap sebagai ibunya dalam industri ini.

BACA: Janna Nick Raih RM122,000 Dalam Masa Enam Jam

“Saya sebolehnya tidak mahu memberi komen mengenai apa yang sebenarnya di antara saya dan Sheila Rusly. Sebagai anak didiknya, saya banyak terhutang budi dan tak layak membuka mulut”

“Bila ramai yang kata posting yang dimuat naik sis Sheila ditujukan kepada saya, apa yang boleh saya katakan, saya minta maaf”

“Saya juga ada menghantar mesej memohon maaf secara peribadi, tapi tidak dilayan”

“Jadi bila saya dah minta maaf secara terbuka tak dilayan, saya minta maaf secara terbuka. Tapi kalau tak cukup juga, saya minta ampun pada ALLAH SWT,” katanya kepada Rotikaya.

Di sebalik perkara yang terjadi ini, Janna turut berkata segala perkara yang timbul ini tidak perlulah dibincangkan di media sosial kerana baginya hubungan di antara mereka berdua diibaratkan sebagai sebuah keluarga.

“Sedih bila isu ini terjadi dan saya rasa tak sesuai dikongsikan dengan orang ramai sebab kami terlalu rapat”

“Saya rasa orang pun tahu kami rapat macam sebuah keluarga dan kenapa perlu gunakan media untuk selesaikan masalah keluarga?”

“Memang saya tak pernah cuba bersemuka dengan dia (Sheila), saya tak mahu mengeruhkan lagi keadaan. Yalah kita datang tak diundang, ibaratnya letak kaki kanan salah, letak kaki kiri pun salah,” jelasnya lagi.

Tambahnya lagi, masalah ini mula timbul apabila mereka bersama-sama berlakon di set penggambaran Leftenan Zana.

“Leftenan Zana adalah sebuah cerita yang sangat susah. Cerita yang sangat perit dan masing – masing ada tekanan. Malah selepas berlakon, hati saya pun jadi kering macam askar betul.

“Sampaikan bila saya masuk drama baru, susah untuk saya nak menangis sehinggakan saya terpaksa guna teknik untuk menangis. Itulah pertama kali dalam karier saya.

“Bila dah selesai penggambaran, apa sahaja dugaan saya boleh terima. Malah apabila Leftenan Zana ditayangkan, saya sangat sebak sehinggakan saya tak lihat gap antara kami kini sebagai satu halangan untuk saya mempromosikan Leftenan Zana,” katanya lagi. (rtky/h)