Umum mengetahui, menerusi satu perkongsian di Insta Story hari ini pelakon Zul Ariffin membuat permohonan maaf secara terbuka susulan tindakannya memuat naik sedutan babak panas dalam drama Perempuan Itu.

Perkara itu turut mendapat perhatian rakan artis iaitu pelakon Ruhainies yang menyifatkan permohonan maaf Zul itu adalah jalan terbaik untuk menjernihkan keadaan.


BACA: Zul Ariffin Pegang Muka Ruhainies, Netizen Tanya Kata Dah Tak Nak Sentuh Perempuan?

Ruhainies berkata sudah pasti Zul sudah mendapat pengajaran daripada apa yang berlaku. Ujarnya, orang boleh bercakap apa sahaja tentang Zul, namun siapa mengenali aktor itu pasti tahu bagaimana sikapnya.

“Sebagai antara rakan artis yang rapat, saya tak mahu komen lebih sebab bimbang nanti ia akan disalahertikan. Cuma tidak dinafikan, saya antara yang ditanya media dan peminat mengenai isu berkenaan.

“Apa pun, orang ramai boleh bercakap macam-macam. Siapa yang mengenali Zul secara dekat, pasti tahu dia bagaimana orangnya. Di luar set (lakonan) dia bukanlah seperti apa yang digambarkan segelintir pihak.


“Dia juga sahabat yang sangat baik dan tidak lokek berkongsi ilmu dalam bidang lakonan. Dia juga melayan baik semua orang. Jadi, ini pun salah satu sebab saya senang berkawan dengan Zul,” katanya.

Dalam pada itu, Ruhainies berkata tidak adil jika hanya tuding kesilapan kepada satu pihak saja serta berharap orang ramai dapat memaafkan Zul.

“Zul sendiri sudah pun memohon maaf atas apa yang berlaku. Bukan bermaksud nak ‘back up’ kerana yang salah tetap salah. Cuma setiap manusia pasti tak boleh lari dari melakukan kesilapan. Harap semua dapat memaafkan dia.

“Saya percaya, Zul selepas ini akan lebih berhati-hati dan fikir panjang untuk menerima mana-mana tawaran selepas ini. Lebih baik untuk kita sebarkan apa yang positif dan ambil iktibar daripada apa yang telah berlaku,” katanya.