fbpx

Reda Jika Berpisah, Syamsul Tak Mahu Lukakan Hati Puteri Sarah Lagi

Pelakon Syamsul Yusof hari ini hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur untuk sebutan kes nusyuz yang difailkan terhadap isteri pertamanya, Puteri Sarah Liyana.

Memetik BH Online, bagaimanapun Syamsul berkata mahkamah menetapkan tarikh baru pada 8 Mei berikutan isterinya itu tidak dapat hadir kerana tuntutan kerja di luar negara.

BACA: “Kedua-Dua Isteri Adalah Kekuatan Saya” – Syamsul Yusof

Menurut Syamsul, dia enggan mengulas panjang serta meminta agar mendoakan yang baik-baik buat dirinya dan juga Puteri Sarah.

“Hari ini adalah sebutan nusyuz, tetapi Puteri Sarah tidak dapat hadir kerana ada urusan di luar negara. Saya tak mahu cakap banyak sebab takut salah cakap. Apa-apa pun, doakan yang baik-baik antara saya dan Puteri Sarah sama ada berakhir dengan baik atau tidak.

“Doakan yang terbaik kerana kadang-kadang kita tidak tahu yang terbaik untuk kita mungkin tak baik untuk kita. Allah Maha Mengetahui. Hanya mampu bersangka baik kepada sesiapa sahaja,” katanya

Dikesempatan itu juga, Syamsul turut memohon agar orang ramai mendoakan yang terbaik buat rakan-rakannya yang sedang kemelut rumah tangga.

“Doakan yang terbaik bukan untuk saya sahaja, tetapi rakan-rakan artis lain sebab kita nampak ia jadi ‘trend’. Ini bukan perkara main-main. Ini mengenai kehidupan peribadi dan tidak nampak indah yang disangka. Inilah realiti. Doakanlah kami semua. Itulah hakikat sebenar,” katanya.

Dalam pada itu, Syamsul yang mengulas mengenai keputusan Jawatankuasa Pendamai (JKP) pada Isnin depan berkata dia reda dengan apa yang bakal berlaku.

“Insya-Allah, saya cuba reda dengan apa sahaja, mudah-mudahan begitu juga dengan Puteri Sarah. Saya pun tidak mahu mengeluarkan kenyataan melukakan hati Puteri Sarah lagi. Harap boleh selesai dengan baik,” katanya.