Tahniah diucapkan buat penyanyi lagenda, Datuk Jamal Abdillah selepas isterinya, Datin Zai Izzati selamat melahirkan bayi perempuan diberi nama Rahil Laura Salsabila.

Memetik BH Online, Zai melahirkan cahaya mata keempat hasil perkongsiannya dengan Jamal pada jam 2.55 petang melalui proses pembedahan.


BACA: Jamal Abdillah Minta Peminat Cadang Nama Untuk Anak Keempatnya

Jamal meluahkan rasa syukur isteri dan anak bongsunya berada dalam keadaan sihat serta mengucapkan terima kasih buat mereka yang mendoakan.

“Alhamdulillah syukur kerana kelahiran anak saya ini sempurna segala-galanya. Terima kasih kepada sahabat yang banyak mendoakan semuanya baik. Bayi ini seberat 2.94 kilogram (kg),” katanya.

Berkongsikan mengenai pemilihan nama anak, Jamal berkata dia menggambungkan dua nama diberi sahabatnya dua lagi nama merupakan pilihannya.


“Ada seorang sahabat beri dua nama. Saya juga pilih dua nama. Jadi, saya gabungkan menjadi Rahil Laura Salsabila Yamani.

“Rahil adalah ibu kepada Nabi Yusuf. Kami akan guna Laura sebagai panggilan hariannya… Insya-Allah,” katanya.

Jamal mendirikan rumah tangga dengan Zai Izzati pada 1 April 2017.  Pasangan itu dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Nur Azura Yamani, El Isaac Yamani atau Zack dan Isksndar Rayyan Yamani.

Menerusi perkahwinan terdahulu, Jamal juga memiliki dua anak iaitu Osama Yamani dan Ahmad Zaki Yamani.