Selepas sekian lama berteka-teki, akhirnya selebriti popular Neelofa membuka mulut bahawa dia kini berada di fasa terkahir kehamilan.

Kata Neelofa lagi, dia kini dalam persediaan menyambut kelahiran bayi sulungnya bagaimanapun enggan mendedahkan jantina cahaya mata pertamanya bersama pendakwah bebas, PU Riz itu.


BACA: Persediaan Nak Bersalin, Neelofa Jalani Sesi Fisioterapi

“Ua, saya sudah sampai ke fasa akhir. Saya pun tidak tahu bila akan melahirkan anak pertama, mungkin awal atau terlewat.

“Jadi, apa yang boleh dikongsi saya berada pada fasa akhir. Saya mengharap doa orang ramai agar memudahkan urusan saya bersalin,” katanya.

Dalam pada itu, Neelofa berkata dia kini lebih selesa berkongsikan mengenai kehamilannya memandangkanya perutnya tidak boleh lagi disorok.


“Saya mahu lari daripada kebiasaan. Ini disebabkan ramai suka mengumumkan kehamilan. Sebenarnya tak perlu buat sedemikian, sebab digalakkan menghebahkan kelahiran berbanding kehamilan.

“Namun, sebagai ‘public figure’, perut sudah nampak, jadi saya tidak boleh berselindung lagi. Rata-ratanya sudah tahu, saya tak boleh buat apa-apa, sudah masanya saya lebih terbuka.

“Jujurnya, banyak perkara yang mahu dikongsi. Apa persediaan saya sebagai bakal ibu yang bakal melahirkan anak pertama, tetapi saya akan berkongsi lebih terperinci pada masa sesuai,” katanya.